EUROVISION: România are viaţă grea în semifinala II (Cotidianul.ro)

Share

Conform tragerii la sorţi, piesa României va intra în concurs pe 27 mai, în cea de a doua semifinală. Pentru a se califica în finala din 29 mai, România trebuie să se claseze pe unul din primele 8 locuri din semifinală, unde se va confrunta cu alte 16 state.

De această dată, şansele piesei româneşti sunt destul de mici pentru a accede în finală, indiferent dacă din punctul de vedere al valorii este una dintre primele cinci din semifinală. Aceasta pentru că nu vom beneficia de sufragiile telespectatorilor din Moldova, Spania, Portugalia, Andorra şi Macedonia, principalele furnizoare de voturi pentru România.

Piesele Moldovei, Portugaliei şi Macedoniei intră în concurs în prima semifinală, iar telespectatorii din aceste state nu au drept de vot pentru a doua semifinală, Andorra nu participă în acest an, iar voturile Spaniei – ţară calificată direct în finală – vor fi date tot participanţilor la prima semifinală.

Şi Germania (altă ţară direct calificată), de unde se spera să vină ceva voturi, a fost arondată primei semifinale, iar unul dintre vecinii României care ne dădea voturi, Ungaria, s-a retras din nou din competiţie… citeste tot aici

Share