home EUROVISION, EVENIMENT România ar putea să nu participe la Eurovision Song Contest 2016

România ar putea să nu participe la Eurovision Song Contest 2016

Share

România ar putea să nu participe la competiţia muzicală europeană Eurovision pentru că TVR nu şi-a plătit la EBU datoriile de ani de zile, iar acestea se ridică la milioane de euro.

SRTV informează într-un comunicat că “reprezentanți ai European Broadcasting Union — cea mai mare asociație a televiziunilor publice din lume — au anunțat deocamdată verbal reprezentanții Televiziunii Române că, din cauza datoriilor acumulate în ultimii opt ani la EBU“, organismul va trece la “următorul prag de sancțiune“.

România riscă să nu mai fie acceptată pe scena Eurovision și nici nu va primi, prin satelit, semnalul pentru a putea transmite această competiție.

Culmea este că acest lucru s-ar putea întâmpla exact când TVR a organizat o finală corectă, fără aranjamente, extrem de bună ca spectacol de televiziune, din care a ieşit învingător un rocker, Ovidiu Anton, cu o melodie extrem de frumoasă.

Iar dacă Ovidiu finalmente va ajunge la Stockholm el va fi tratat ca reprezentantul unui stat, din punct de vedere EBU, paria. TVR datorează EBU peste 10 milioane de euro, cele mai vechi datorii necesare de acoperit provenind din perioada 2011 – 2012.

TVR încearcă să se disculpe, aratând că, “tocmai pentru a ne asigura de participarea și transmiterea competiției, în 2016 — pentru prima dată după mulți ani — TVR a achitat la termen (în martie) taxa de participare“.

Ceea ce sună cam aşa:

Managerii dinaintea noastră au fost nişte golani, au furat, luându-şi maşini, trai neneacă pe banii babachii, dar noi am plătit datoria curentă, cea istorică nu e treaba noastră.

Televiziunea Română explică în continuare că “se pare că datoriile acumulate au determinat boardul EBU să ia această decizie radicală. Înalții oficiali ai EBU au precizat că așteaptă un punct de vedere de la cei cărora li s-au adresat în ultimele luni (Parlament, Guvern, Ministerul de Finanțe) pentru că este datoria fiecărei țări să își poziționeze onorabil televiziunea publică, prin legi corecte și finanțări aduse la zi“.

Aceasta sună cam aşa:

În timp ce ne facem că nici gura a flori nu ne-a mirosit în mandatele precedentelor conduceri şi nu facem parte din aceeaşi gaşcă de hoţi, cerem politicienilor, care au tot ales dintre noi diferiţi devalizatori, să ne scoată încă o dată din rahatul în care suntem, pe banii românilor.

Share