home EUROVISION, EVENIMENT România a fost exclusă de la Eurovision Song Contest

România a fost exclusă de la Eurovision Song Contest

Share

România a fost exclusă de la Eurovision din cauza datoriilor istorice de 16,5 milioane de euro, pe care SRTV le are la EBU. Nici Campionatul European de Fotbal, nici Olimpiada, nici alte mari competiţii internaţionale nu vor fi transmise de TVR. Totuşi, TVR caută banii care îi sunt necesari pentru participarea la Eurovision la Ministerul Finanţelor.

Ovidiu Anton, câştigătorul ediţiei de anul acesta a Eurovision Song Contest România 2016, nu va participa la semifinala din mai a Eurovision, de la Stockholm. În schimb, din respect pentru artist, el este inclus pe CD-ul oficial de prezentare, pentru că acesta a fost deja produs de EBU.

• citeşte şi: Management in stil TVR: Rate de leasing platite degeaba, sefi care-si gasesc de lucru prin alte institutii, semne de intrebare privind negocierile cu angajatii care executa televiziunea

Directorul general EBU, Ingrid Deltenre, a făcut anunţul, exprimând regretele organizaţiei pentru ridicarea unor drepturi ale TVR, amintind că EBU a cerut Televiziunii Române de ani de zile să-şi plătească datoriile.

Deltenre spune că “EBU este dezamăgită că toate eforturile pe care le-a făcut pentru a rezolva această chestiune nu au primit nici un răspuns de la Guvernul Român“.

În ultimele săptămâni, EBU a primit o notă de la Ministerul Finanţelor, sugerând că TVR ar putea fi plasată sub procedura insolvenţei, care ar putea să ducă la o profundă restructurare a SRTV.

EBU este o organizaţie nonprofit, care reprezintă 73 de servicii publice de radio şi televiziune de 56 de ţări. Continuarea neplăţilor de către TVR poate compromite stabilitatea financiară a EBU însăşi.

, a declarat Deltenre.

Share