home EVENIMENT, POLITICA Români la Londra către ţară: “Mi-e dor de tine”. Clujul: “Şi mie”

Români la Londra către ţară: “Mi-e dor de tine”. Clujul: “Şi mie”

Share

Superb dialog peste mapamond între românii din Diaspora şi ţară. La Londra, pe Canary Wharf, a apărut scris cu litere luminoase “Mi-e dor de tine”.

Replica a venit din Cluj, scris exact cu aceleaşi litere luminoase, în aceeaşi manieră: “Şi mie”. Foarte frumos şi subtil. Trebuie să ai cap şi profunzime să faci asta, nu oricine poate.

români

Echipa Lights ON Romania a inaugurat instalația “Mi-e Dor de Tine”, în Canary Wharf, Londra, în prezența Excelenței Sale, Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, domnul Dan Mihalache, și a singurului lord britanic de origine română, Sir George Iacobescu.

Câteva zeci de persoane au participat joi seara, 7 noiembrie, în zona financiară a Londrei, Canary Wharf, la inaugurarea instalației de lumină Mi-e Dor de Tine (produsă de Asociația Daisler) printr-un demers unic de asociere între festivalul Lights ON Romania și festivalul britanic Canary Wharf Winter Lights.

De acum și până în 26 ianuarie 2020, dorul de casă al românilor care trăiesc în The Greater London Area, câteva sute de mii conform ultimelor estimări, va fi atenuat cel puțin la nivel vizual de instalația de dimensiuni impresionante.

“Pentru mine, ca român, e o mare bucurie și o plăcere să fie un proiect de felul acesta făcut aici. O singură expoziție în două-trei locații simultan, în Londra, Cluj-Napoca și București”, a transmis la recepția de inaugurare Sir George Iacobescu.

”Vă felicit că sunteți promotorii acestei arte în România”, a adăugat și ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Excelența Sa Dan Mihalache.

“Am adus astăzi aici o instalație simplă, dar de o putere incredibilă, una care conectează comunități, una care stârnește legături” a spus Daniel Popescu, directorul artistic al Lights ON Romania.

“Mi-e dor de tine e poate cea mai specială declarație pe care o puteam face celor aflați departe de casă. Demersul nostru este unul minor, de reamintire a faptului că nimeni nu a fost uitat”, a transmis Andi Daiszler, fondatorul Lights ON Romania.

Mesajul „Mi-e dor de tine”, dedicată românilor aflaţi departe de casă şi amplasată la Londra, a primit răspuns la Cluj-Napoca: „Şi mie”. În primul tur al alegerilor prezidenţiale, pozele cu mesajul „Mi-e dor de tine” au devenit virale pe reţelele de socializare, scrie Mediafax.

Fondatorul Festivalului ”Lights ON” România, Andi Daiszler, a declarat că în perioada următoare va fi amplasat un alt mesaj luminos „Te aştept”, la Bucureşti.

Citeşte şi
Viorica Dăncilă a scos o noua perla, marti, in timpul unui miting electoral in Cluj-Napoca.
Liviu Alexa, un jurnalist corupt, plătit de PSD (Newsweek a publicat dovezile de mult timp),
Ligia Roxana Mahalean a primit amenizi in valoare de 9.000 de lei din partea Jandarmeriei
Maratonistul Tibi Uşeriu și Prinţul Nicolae au participar ca voluntari într-o campanie de împădurire.20 de
Sunt noi proteste #Rezist care vor avea loc în Bucureşti şi în mai multe oraşe
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a participat sâmbătă, la Cluj-Napoca, la o ceremonie religioasă. Aceasta a
Noi proteste antiguvernamentale sunt anunţate pentru duminică seară cel puţin în Bucureşti şi Cluj. Manifestanţii
Diseară s-au anunţat ample manifestaţii de susţinere a democraţiei în marile oraşe ale României. De
Un nou protest duminică se anunţă în Bucureşti, Cluj şi Braşov. Protestatarii ies pentru a-şi
Noi proteste de amploare sunt anunţate pentru duminică şi luni seară, în Bucureşti şi cel
Share