home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE JURNALISTI Robert Turcescu este candidatul PMP la Primăria Generală

Robert Turcescu este candidatul PMP la Primăria Generală

Share

Jurnalistul Robert Turcescu, patron al platformei online Unde.tv, unde a realizat în ultimele luni emisiunea “Videocraţia”, candidează la Primăria Capitalei din partea PMP. Este un semn că Traian Băsescu se teme de începerea urmăririi penale contra sa de către procurori într-un dosar de spălare de bani.

Pe de altă parte, astfel se justifică de ce, din momentul aflării publice a urmăririi penale a fostului preşedinte, Robert Turcescu nu a mai făcut emisiunea “Videocraţia”.

Dacă Turcescu ar fi continuat să o facă, ar fi fost pus într-o situaţie foarte dificilă, scoţându-şi pe masă atuurile din viitoarea sa campanie înainte să fie nevoit să o facă în dezbaterea electorală.

Deocamdată, dacă apare cu faţa asta cruntă, de om negru de îngrijorare, pe post, ca acum, la B1 TV, va fi votat de 15 bucureşteni. La B1 TV, ca invitat al Nadiei Ciurlin, Robert Turcescu a explicat că se hotărâse de mai mult timp să intre în politică.

Turcescu a fost prezentat ceva mai devreme, în cursul zilei, de preşedintele PMP, Traian Băsescu, aşa cum se vede în clip.

Ultimele emisiuni şi prezenţe mediatice ale lui Robert Turcescu, critice la adresa lui Marian Munteanu, fost candidat nominalizat de PNL la funcţia de primar general, pot fi caracterizate drept un eventual act de înlăturare a unui adversar politic în campania electorală.

Robert Turcescu a amintit de autodemascarea sa din toamna anului 2014, ca ofiţer acoperit:

Pe acel livret militar (pe care l-a publicat pe propriul său blog – n.n.), niciunde nu apare semnătura lui Robert Turcescu. În contextul din 2012, cu “coloneii portocalii”, lista acestora a fost secretă chiar şi pentru Laura Codruţa Kovesi, care m-a întrebat ce fac în situaţia asta. Doar eu şi doamna Kovesi am spus “puteaţi să ne anunţaţi şi pe noi” şi am cerut retragerea gradelor. Era contextul delicat, trebuia acoperit scandalul de plagiat al lui Victor Ponta.

, a explicat în urmă cu câteva minute Robert Turcescu pe B1 TV. Dar cine îşi asumă emiterea acelui livret militar?

Să-şi asume cei ce au eliberat acel livret militar. Şi azi, când vorbim, vedeţi în continuare pe micile ecrane declaraţia domnului Ponta că nişte ofiţeri acoperiţi vor să acapareze PSD. Am avut cazuri de miniştri, secretari de stat care se grăbesc să fie membri ai ANSS.

, a atras atenţia Turcescu. Apoi, a subliniat:

N-am turnat niciodată pe nimeni. Nu am făcut materiale la comandă. Gradul care mi-a fost acordat poate mi-a fost acordat (ce-o fi fost în mintea lui Gabriel Oprea) pentru că am transmis din Irak o dată, în condiţii extrem de periculoase. Am ţinut prelegeri pro bono despre cum funcţionează relaţiile dintre presă şi instituţii şi am predat în instituţii academice, ca profesor asociat de jurnalistică.

Am şi refuzat, indiferent cum mi s-a sugerat sau nu, inclusiv comenzi editoriale. Asta şi voi ar trebui să spuneţi cu tărie: că există comenzi editoriale. Unii colegi şi le-au asumat până la limită, alţii mor de foame acum şi sunt la limita supravieţuirii, pentru că au vrut să rămână profesionişti.

, a spus Robert Turcescu. Apoi a adăugat:

Nu, eu, ca jurnalist, în 23 de ani de presă, în tot ce am făcut, niciodată nu am şantajat pe nimeni. E nevoie de o dezbatere publică, astfel încât să eliminăm acest halou, prin care mâini nevăzute acţionează pentru sensibilizarea şi destabilizarea unor zone.

Turcescu afirmă că nu este şantajabil:

Se pot scoate documente despre oricine, dar nu aş fi intrat într-o competiţie electorală dacă n-aş fi încredinţat că intrarea mea e făcută pentru că-mi doresc să devin primar general şi simt că pot să fiu acolo.

Referitor la faptul că el ar fi fost scos de PMP din rezervă, după anunţul lui Traian Băsescu privind urmărirea sa penală, Robert Turcescu a spus:

Nu a fost o soluţie de avarie. Colegii mei din PMP ştiu deja de luni de zile.

Share