home EVENIMENT, POLITICA Robert Negoiţă. Cazurile de corupţie în care ar fi implicat

Robert Negoiţă. Cazurile de corupţie în care ar fi implicat

Share

Există atât de multe cazuri de corupţie în care ar fi implicat Robert Negoiţă, încât nu putem decât să le listăm. Deocamdată, e urmărit penal doar într-unul singur. Acesta este şi cel despre care s-a scris cel mai mult. A construit mii de apartamente, apoi, ca să eludeze Fiscul, susţin procurorii DNA, le-a vândut ca persoană fizică, aşa că este cel mai mare dator persoană fizică la bugetul de stat.

1. După cea mai turpidă metodă de a minţi cu putinţă, Robert Negoiţă l-a acuzat pe predecesorul său, Liviu Negoiţă (între cei doi nu există nici o legătură de rudenie, fratele lui Robert Negoiţă se numeşte Ionuţ Negoiţă şi e acţionarul principal de la Dinamo Bucureşti), că a pus ilegal borduri în devălmăşie, apoi ar fi făcut chiar el exact acest lucru. Deocamdată, DNA nu confirmă o instrumentare de dosar pe această temă. Există numai un raport al Curţii de Conturi pe subiectul în sine.

2. DNA i-ar ancheta pentru spălare de bani pe Viorel Hrebenciuc, Robert Negoiţă şi Sebastian Ghiţă, cercetaţi penal pentru finanţarea ilegală a PSD. Deocamdată nu există o confirmare oficială a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

3. Dosarul Referendumului Pentru ca Liviu Dragnea să poată să fraudeze referendumul de demitere a preşedintelui din anul 2012, trebuia să aibă nişte acoliţi. Printre ei, ar putea să fie Robert Negoiţă. Nu există însă în acest moment decât cel mult o anchetă premergătoare a DNA pe acest subiect.

4. Atribuirea unui contract, fără licitație, unei firme de casă a Primăriei Sectorului 3. Societatea comercială căreia i s-a acordat contractul avea ca sarcină amenajarea unei pepiniere cu panseluțe și platani. La fel, nu există un dosar DNA în prezent, numai articole în presă. Culmea, unul a apărut în oficiosul Clanului Mazăre, cotidianul constănţean Telegraf.

5. Robert Negoiță pregătește mutarea ilegală a Primăriei într-o școală-monument istoric! DNA a luat urma afacerii. Nu se ştie însă cu ce rezultat.

6. În dosarul în care este cercetat penal secretarul Primăriei Sectorului 3, Marius Mihăiţă, şi arhitectul-şef Ştefan Dumitraşcu, este vorba despre nişte blocuri construite în zone protejate istoric, fără avize sau în baza unor autorizaţii ilegale. Este prezent în dosar şi Robert Negoiţă? Încă nu ştim sigur acest lucru.

7. În dosarul „Sex cu fotomodele”, în care e citat ca martor, Robert Negoiţă ar putea să devină mai mult decât atât. Presa a scris despre faptul că întâlnirile amoroase cu minore ale unor lideri PSD ar fi avut loc în Rin Grand Hotel, deţinut de fraţii Negoiţă.

8. Costurile unor achiziţii din Sectorul 3 au intrat în vizorul adversarilor politici. Este vorba despre următoarele (iar sursa este acelaşi raport al Curţii de Conturi): Un balansoar, 12.000 de lei. O bancă, 3.890 de lei. Un coș de gunoi, 2.800 de lei, de 14 ori mai scump ca în magazin. Un copac, 2.500 de lei, de 25 de ori mai mare față de prețul pieței. O crizantemă, 310 lei, de 31 de ori mai mult față de prețul din magazin. De parcă ar fi de aur…

Unde se duc banii rezultați din aceste diferențe enorme? În buzunarele firmelor de casă ale Primăriei Sectorului 3 și ale primarului Robert ‘Borduriță’ Negoiță, susţine PMP.

9. Afacerea Anveloparea. Este atât de simplu! Lucrările ar fi date de Robert Negoiţă la firmele de casă. În unele cazuri, acestea le subcontractează la propriile lor sifoane. Care sifoane lucrează cu zilieri plătiţi la negru, iar lucrările sunt supraevaluate.

Lucrările sunt mai prost realizate decât în acte. Calitatea materialelor este mai scăzută. Termopanele sunt pe hârtie Rehau şi în realitate Gealan, ori Gealan şi în realitate Aluplast ş.a.m.d., adică mai ieftine. Banii reprezentând diferenţa intră probabil în buzunarele cui trebuie.

La finisaje, zidarii trebuie să lucreze cu liniare, ca să niveleze peretele. Uitaţi-vă, când afară e “soare-cu-umbră”, la orice perete finisat de la aproape orice bloc amenajat termic. În loc să fie drept, umbra relativă arată scobituri, dealuri, văi, dâre.

Mai mult, atunci când plouă de exemplu ies la iveală alte metehne: materialele proaste. Acolo unde apar infiltraţii, rămân pete şi dâre. Pe măsură ce trece timpul, ele se vor înmulţi.

10. Placarea cu gresie a Bd. Unirii.  E minunat, când este uscat, să faci un singur lucru pe această carapace, care vara se încălzeşte cumplit: să mergi cu trotineta. Robert Negoiţă are dosar la DNA pentru această lucrare, mai scumpă decât amenajarea Pasajului de la Piaţa Presei Libere. În rest… e şi total inutil, pentru că acolo locuitorii încarcă destul de puţin acele trotuare. Mai bine erau întreţinute şi dichisite vechile trotuare.

Eu mai dezvoltam spaţiile verzi, dar aici sunt multe de discutat, pentru că după aceea trebuie întreţinute, deci sunt costuri ulterioare ce trebuie calculate. Noi deja avem în Sectorul 3 o suprafaţă foarte mare de iarbă şi gazon ce trebuie udată zilnic şi replantată ritmic, altfel se maidanizează.

===

Cei ţepuiţi vom fi noi. Cine este de vină? Tot noi. În toţi aceşti ani, bucureştenii au ales o lungă listă de haimanele în funcţiile de primari. Ce fac haimanalele? Prăduiesc.

Aceasta este numai o parte dintre articolele apărute de-a lungul timpului despre ilegalităţile probabile ale lui Robert Negoiţă. S-a publicat atât de mult, încât ne îndoim că, chiar dacă acest predator de bani publici va primi un al doilea mandat de primar, el va şi rămâne în libertate.

Share