home POLITICA, Rep. MOLDOVA Renato Usatîi le-a dat medicilor români câte 1.000 de dolari VIDEO

Renato Usatîi le-a dat medicilor români câte 1.000 de dolari VIDEO

Share

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, le-a dat cadou câte 1.000 de dolari medicilor și asistenților români care au mers în Republica Moldova să ajute spitalele în criza Covid.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

El le-a dat banii în plic, la ceremonia de primire, și le-a promis că la finalul misiunii le va da curcani de rasă. Ambasada României la Chișinău a anunțat că aceste sume au fost returnate integral, relatează HotNews.

Cadrele medicale din România care au ajuns joi la Bălți au fost întâmpinate de autorități, iar primarul din Bălți le-a dat câte un plic cu câte 1.000 de dolari.

“Colegii dumneavostră din municipiul Bălți, medicii din prima linie, au primit din partea mea câte un premiu lunar de câte o mie de dolari si deoarce dumneavoastră ați venit acum (…) deci și pentru dumneavoastră am câte un premiu și vă mulțumesc din suflet”, le-a spus primarul din Bălți cadrelor medicale, care le-a dat câte un plic, potrivit imaginilor video, scrie deschide.md .

El le-a mai promis că la plecare le va da curcani de rasă de la o fermă.

“Vă mulțumesc pentru că ați făcut acest gest. Tot globul pământesc astăzi se confruntă cu această pandemie și sprijinul care a venit din partea României este foarte important pentru R. Moldova. Când doctorii merg acasă să-mi aduceți aminte să le dau niște curcani de rasă”, a declarat Renato Usatîi.

Potrivit tv8.md, medicii au mers la Primărie și au returnat banii viceprimăriței Tatiana Dubițkaia.

“Domnul primar a făcut gestul acesta din recunoștință și pentru a vă demonstra că din primele clipe dumneavoastră ați devenit coechipieri ai medicilor bălțeni, care tot beneficiază de acest ajutor din partea primarului”, a spus Dubițkaia, la întâlnirea cu medicii români.

“Medicii sunt plătiți de statul român, sunt voluntari, și-au lăsat familiile, copiii acasă ca să ajute colegii din Moldova, să-i sprijine ca să salveze vieți. N-am crezut că în cadouri sunt bani, credeam că este un gest moral. I-am întrebat pe medici dacă au primit vreo medalie”, a spus colonelul coordonator al grupului de medici români.

Reacția Ambasadei României la Chișinău

Ambasada României în Republica Moldova a transmis, vineri, pe Facebook, că banii au fost returnați astăzi.

“În contextul misiunii în Republica Moldova a echipei medicale din România pentru combaterea pandemiei de COVID-19, personalul medical român repartizați la Bălți a fost primit la 30 aprilie a.c. și de primarul orașului Renato Usatîi care le-a oferit câte un cadou drept mulțumire.

Printre materialele oferite cadou au fost identificate, ulterior întâlnirii menționate, unele sume de bani. Aceste sume au fost returnate integral la 1 mai 2020 în prezența presei locale.

Ambasada reiterează faptul că misiunea personalului medical român în Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19 este una strict umanitară, România suportând integral costurile legate de desfășurarea acesteia”, a transmis ambasada.

Reacția lui Renato Usatîi

Renato Usatîi a scris vineri, pe Facebook, după returnarea banilor de către medicii români, că sumele vor fi transferate în contul Primăriei Bălți deschis special pentru donațiile făcute în lupta cu COVID-19, potrivit deschide.md .

“Le-am oferit medicilor români ajunși ieri la Bălți câte o mie de dolari în semn de recunoștință pentru gestul lor nobil, dar și pentru că faptul că tot în acest fel am decis să susțin cadrele medicale de la Spitalul Clinic Bălți, care tratează pacienți infectați cu noul coronavirus.

Într-un comunicat de presă, Ambasada României în Republica Moldova menționează că misiunea personalului medical român în Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19 este una umanitară, România suportând integral costurile legate de desfășurarea acesteia.

Am luat act de returnarea banilor care vor fi transferați imediat în contul Primăriei municipiului Bălți, deschis special pentru donațiile îndreptate în lupta cu COVID-19”, a scris pe Facebook controversatul primar din Bălți.

Renato Usatîi a fost reales primar în Bălți în toamna anului trecut. El a fost ales primar și în 2015, iar în 2016 Procuratura Generală l-a acuzat de implicare în tentativă de asasinare a bancherului rus Gherman Gorbunţov și de introducere ilegală în țară a unor sume de bani din Rusia. Usatîi s-a declarat nevinovat, acuzând implicarea oligarhului Vlad Plahotniuc.

Renato Usatîi a fugit în Rusia pentru a nu fi arestat, revenind în Republica Moldova în vara lui 2019.

O echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali a plecat joi în Republica Moldova, unde timp de 15 zile vor lucra alături de cadrele medicale de acolo care luptă cu pandemia de coronavirus. De asemenea, România trimite la Chișinău 500.000 de măști, 50.000 de combinezoane și medicamente.

Cei 42 de medici și asistenți ajută spitale din Chișinău, Cahul și Bălți.

Citeşte şi
Dodon, Usatîi, Putin, Chişinău. R. Moldova. Haos provocat

Inconsistentă structural organic ca R. Moldova, Basarabia e zguduită acum de cutremure provocate de oamenii Read more

America rămâne fără bani în două luni (Money.ro)

Geithner avertizează într-o scrisoare către Harry Reid, liderul majorităţii din Senat, că Statele Unite vor Read more

Revista presei. Realitatea ii face temenele lui Boc

Incoltit, SOV face "10 pentru Romania" la Cluj, schimband strategia si facandu-i temenele lui Emil Read more

CT Popescu – un reflex al gandirii romulane

Si dupa 20 de ani, reprezentantii partii reactionare din societatea romaneasca incearca sa rescrie istoria Read more

Ce au lăsat în urmă unii inşi care au fost izolaţi în hoteluri

Viceprimarul municipiului Galați, Picu Apostol Roman, se declară revoltat de dezastrul lăsat în urmă de Read more

Mitică Buzatu şi liderii PSD, fără mască, printre bătrâni de peste 80 de ani

Baronul PSD Mitică Buzatu şi mai mulţi lideri ai PSD Vaslui au vizitat, într-o acţiune Read more

Tăriceanu. Încă un fake news demascat legat de Iohannis

Site-ul factual.ro sancţionează încă o dezinformare lansată în spaţiul public de Călin Popescu Tăriceanu. Site-ul Read more

Tăriceanu rostoleşte pe Internet o nouă minciună despre Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu rostogoleşte pe Internet informaţii publicate de Press TV şi Times of Israel, Read more

PSD susţine că a dublat capacitatea de testare a României. La ce?

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a susţinut că aleşii locali social-democraţi au alocat peste Read more

Streinu Cercel vrea ca bătrânii să fie izolaţi de famiile lor

Un proiect al doctorului Adrian Streinu Cercel, care propune izolarea la domiciliu a persoanelor de Read more

Share