home DIVERSE Relatia de cuplu – cand apelam la ajutorul unui specialist?

Relatia de cuplu – cand apelam la ajutorul unui specialist?

Share

In relatia de cuplu, se intampla de multe ori sa intampinam dificultati la nivel de comunicare, in situatii in care trebuie sa luam anumite decizii importante ce vor influenta viitorul relatiei sau pur si simplu in a restabili legatura initiala intre parteneri.

Cu toate ca cel mai simplu ar fi sa reusim sa ne rezolvam singuri problemele, adeseori este mai bine sa apelam la serviciile unui psiholog. De obicei, barbatii sunt cei ce resping din start aceasta varianta, dar daca intr-adevar se doreste o rezolvare, aceasta este solutia ideala.

Terapeutul, avand studii si experienta in rezolvarea problemelor de cuplu, va fi liantul care va face asa incat partenerii sa vorbeasca deschis si fara violente verbale despre ei insisi, despre celalalt partener si despre dificultatile pe care le au la momentul respectiv.

In timp, o relatie poate suferi multe modificari si de multe ori nu in bine. Fie ca nu mai avem rabdare sa ne ascultam unii pe altii, fie ca incep discutii in contradictoriu pe orice subiect, oricat de nesemnificativ ar fi el, fie ca simtim ca ne indepartam de partener cu sau fara motiv si niciunul dintre noi nu stie cum sa se apropie de celalalt, fie ca s-a ajuns intr-o stare de monotonie, in care rutina a luat locul activitatilor pe care le faceam la inceputul relatiei, toate acestea duc relatia intr-un punct in care ar fi cazul sa apelam la un specialist ce ne va ajuta sa iesim la liman. De asemenea, la acesta putem apela si atunci cand avem de luat o decizie majora, care va avea consecinte directe asupra relatiei de cuplu, spre exemplu atunci cand vine momentul de a aduce pe lume un copil. Un copil clar va influenta relatia si va aduce schimbari pe absolut toate planurile, lucru ce pe unii ii sperie.

Terapia de cuplu

Pentru toate cele enumerate mai sus, multe cupluri aleg sa ceara ajutorul unui terapeut. Alegerea terapeutului este foarte importanta, trebuie sa fie o persoana cu studii in acest domeniu si cu o experienta mare, pentru ca rezultatul final al sedintelor de cuplu sa fie cel scontat.

https://www.psihart.ro/psihoterapie-de-cuplu/ este locul unde iti poti alege un specialist la care sa iti faci o programare impreuna cu partenerul tau. Accesand site-ul, vei gasi o gramada de informatii in legatura cu terapia de cuplu si iti poti face direct programarea. Nu ezita si lasa un specialist sa te ajute!

Share