Regimul Plahotniuc a răpit oameni, trimiţându-i pachet Turciei lui Erdogan

Share

Regimul Plahotniuc a făcut multe rele şi acestea ies acum la suprafaţă. Unul dintre foștii adjuncți ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS), din Republica Moldova, a fost reținut pentru 72 de ore și pus sub învinuire.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Directoarea Biroului Migrație și Azil a fost pusă sub învinuire și s-a cerut suspendarea sa provizorie din funcție, în cazul profesorilor turci expulzați din Moldova, anunță Agora.md.

Sursele publicației citate au confirmat că este vorba despre Alexandru Baltaga și despre Olga Poalelungi. S-a împlinit un an de la expulzarea în condiții suspecte a șapte profesori turci de către autoritățile R. Moldova.

La un an distanță, procedura seamănă cu o răpire de persoane transmise ulterior Regimului Erdogan, notează într-o analiză portalul Deutsche Welle.

La 6 septembrie 2018, șapte profesori turci ai Liceului „Orizont” din Chișinău au fost luați de forțele speciale din familiile lor și trimiși în pușcărie, în Turcia, „deciziile fiind luate cu scopul asigurării securității naţionale”, se menționa într-un comunicat al Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova. Comunicatul mai preciza că turcii expulzați ar fi fost „suspectați de legături cu o grupare islamistă despre care există indicii că desfășoară acțiuni ilegale în mai multe țări”.

Mai exact, profesorii turci erau suspectați că ar face parte dintr-o rețea teroristă, condusă de clericul Fethullah Gülen despre care premierului turc, Binali Yildirim, spunea că anume această organizație ar fi pus la cale lovitura de stat, din Turcia, din vara anului 2016.

Trei din cei șapte dascăli au fost deja condamnați la 6 ani și jumate, 9 ani și 12 ani de închisoare de regimul Erdogan, iar alți patru își așteaptă sentința.

Share