Reacţia PSD la propunerile lui Iohannis pentru votul din Diaspora

Share

Purtatorul de cuvant al PSD, Mihai Fifor, a declarat, dupa mesajul presedintelui Klaus Iohannis, ca si formatiunea sa a luat in calcul introducerea unor modificari electorale.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

“Vedem astazi concluziile anuntate, exista si scrisorile acestea catre presedintii Camerelor si doamna premier. Sunt lucruri pe care deja le discutasem, lucruri pe care dorim sa le aplicam si noi. Le analizam si o sa vedem in ce fel facem acest lucru”, a spus Mihai Fifor.

Purtatorul de cuvant al social-democratilor a precizat ca parlamentarii sunt in activitate pana saptamana viitoare.

“Am vazut ca e un indemn patriotic la munca. Nu era nevoie de acest indemn surprinzator din partea presedintelui Iohannis. Noi suntem in activitate, suntem in sesiune parlamentara pana la sfarsitul saptamanii viitoare. Ramane, repet, sa gasim varianta in care venim cu aceste modificari legislative”.

Mihai Fifor a adaugat ca AEP are un proiect de ordonanta de urgenta privind modificarile pentru legea electorala.

“Autoritatea Electorala Permanenta are un proiect de ordonanta de urgenta pregatit pentru a fi adoptat in Guvern. Daca forma va fi aceasta ordonanta de urgenta, ea se adopta in Guvern dupa care vine in Parlament pentru adoptare. Dar odata adoptata produce efecte”, a spus Fifor.

Oricum parlamentarii sunt pregatiti sa vina intr-o sesiune extraordinara.

“Daca e nevoie si va fi nevoie toti colegii parlamentari sa vina pentru o sesiune extraordinara, sigur ca nu ne va opri nimic sa facem acest lucru, pentru ca in cele din urma este important sa avem modificarile necesare pentru a inlatura toate deficientele pe care le-am vazut in 26 mai”, a mai adaugat Mihai Fifor.

Presedintele Klaus Iohannis cere Guvernului sa elaboreze un proiect de lege, care sa fie adoptat pana la finalul acestei sesiuni, si care sa vizeze modificarea legislatiei electorale. In acest sens, presedintele spune ca, daca e nevoie, va convoca o sesiune extraordinara a Parlamentului.

Share