home POLITICA Razboiul Rusia – Georgia: Planuri de pace pentru sabii de razboi

Razboiul Rusia – Georgia: Planuri de pace pentru sabii de razboi

Share

FOTOINFO: În războiul din Georgia, un barbat georgian sta pe vine in fata blocului sau distrus de un bombardament in Gori (David Mdzinarishvili/Reuters)

Ministrul de externe rus Sergei Lavrov a spus, in timpul unei discutii telefonice avute ieri cu secretarul de stat american Condolezza Rice.

In timpul conversatiei, Lavrov a respins insinuarile ca Rusia a incalcat cele sase puncte ale planului de pace al Uniunii Europene, a informat Ministerul de Externe rus, intr-un comunicat de azi de pe site-ul sau.

Planul de pace UE cheama trupele georgiene si ruse sa se retraga din teritoriile ocupate, solicita renuntarea la folosirea fortei si incheierea tuturor operatiunilor militare si angajamentul partilor beligerante de a permite accesul ajutoarelor umanitare in zonele de conflict.

Presedintele rus Dmitrii Medvedev a ordonat o incetare de doua zile a campaniei militare. In acest timp, Georgia si Rusia se acuza reciproc ca planuiesc invazii.

Rusia nu va discuta direct cu Saakashvili, dupa ce a comis acte de genocid si epurare etnica, a declarat adjunctul primului ministru rus, Serghei Ivanov, intr-o declaratie pentru BBC.

“Ii oferim pace, dar nu prietenie”, a spus Ivanov.

Share