home EVENIMENT Războiul al treilea mondial ar veni în curând (oficial NATO)

Războiul al treilea mondial ar veni în curând (oficial NATO)

Share

Comandantul Corpului de puşcaşi marini ai SUA, generalul Robert Neller, a avertizat trupele americane staţionate în Norvegia. Ar veni războiul al treilea. El le-a cerut trupelor americane să fie pregătite.

Suedia a lansat Aurora, exerciţiu militar de război, odată cu Zapad 2017

“Sper să mă înşel, dar vine un război”, le-a spus generalul Robert Neller militarilor americani cantonaţi la o bază din Norvegia. Aceasta este în apropiere de oraşul Trondheim. Declaraţiile referitoare la ceea ce ar putea fi războiul al treilea mondial au fost făcute în timpul unei vizite făcute acolo recent.

Războiul al treilea şi lupta informaţională

“Sunteţi într-o luptă aici, o luptă informaţională, o luptă politică, (doar) prin prezenţa voastră”, a adăugat el. Neller a menţionat posibilitatea ca în viitorul apropiat Rusia şi teatrul din Pacific să fie următoarele zone majore de conflict.

Comandantul Infanteriei Marine Americane a afirmat că SUA şi-ar putea muta atenţia din Orientul Mijlociu spre Europa de Est. El a menţionat conflictele Rusiei cu Ucraina şi Georgia drept justificare.

Neller le-a subliniat astfel puşcaşilor marini că ar trebui să fie pregătiţi pentru o “mare luptă” la orizont. Eistă alte voci care spun că războiul al treilea a început deja şi constă deocamdată în atacurile asimetrice care deja au loc.

Războiul al treilea. “Ei sunt cu ochii aţintiţi”

Şi sergentul-major Ronald Green a avut un ton similar. “Nu uitaţi de ce vă aflaţi aici”, a spus Green.

Ei sunt cu ochii aţintiţi. La fel cum voi staţi cu ochii pe ei, şi ei stau cu ochii pe voi. Avem 300 de puşcaşi marini aici; putem ajunge de la 300 la 3.000 peste noapte; putem ridica ştacheta.

, a continuat el.

Războiul al treilea. Nori de furtună

Avertismentele au venit cu o zi înainte ca secretarul american al Apărării, Jim Mattis, să le transmită la rândul său trupelor de la baza militară americană Fort Bragg, din Carolina de Nord, că “nori de furtună se adună” deasupra Peninsulei Coreene.

Rămâne însă neclar dacă aceste comentarii au fost mai mult decât o retorică motivaţională, notează Fox News. Sosirea lui Neller şi Green în Norvegia a coincis cu sporirea tensiunilor dintre SUA şi aliaţii NATO, pe de o parte, şi Rusia.

Potrivit site-ului specializat Military.com, Rusia a avertizat Norvegia că decizia sa de a prelungi găzduirea unui contingent de trupe americane până la finalul lui 2018 ar afecta negativ relaţiile bilaterale.

Share