Răul pe care ni-l face Sorin Oprescu

Share

Pentru cine a crezut în acest week-end şi în debutul săptămânii că ne-am pierdut controlul şi fabulăm cu Oprescu, îi anunţăm: staţi liniştiţi, totul este sub control. Uneori însă folosim pamfletul pentru a exprima aceleaşi lucruri pe care le vom spune aici pe cu totul alt ton.

citeşte şi JURNALUL LU’ BUDELU Sorin Oprescu promite transporturi aeriene gratuite

Sorin Oprescu , acest politician demagog, a fost ales primar general pe o combinaţie de trei vectori puternici:

1. o invalidare victimizantă a candidaturii sale, ulterior suspendată;

2. o aparentă independenţă politică, sub care se afla complicitatea PSD şi acţiunea deliberată a acestui partid, de credibilizare a unuia dintre soldaţii săi credincioşi;

3. mitul autostrăzii suspendate, despre care a vorbit şi scris toată presa şi care i-a creat o aură extraordinară în rândul celor mai inculţi dintre bucureşteni.

citeşte şi JURNALUL LU’ BUDELU Sorin Oprescu a revenit din vizita de lucru pe Marte

Au trecut anii primului mandat al acestui politicianist. După aproape un an din cel de-al doilea mandat, Sorin Oprescu “bagă material”, după ce s-a ales praful de toate promisiunile sale gregare, declamate pe un ton teatral.

citește și Oprescu. Sorin Oprescu. Autostrada suspendată subteran

A venit cu un set de lucrări faraonice, pe care ar dori să le facă. HotNews le listează nemilos, face calculele şi trage sec concluzia că Oprescu bate câmpii iar:

“Fără alte surse de finanţare faţă de bugetul local, proiectele primarului Oprescu sunt imposibil de realizat în următorii 4 ani.”

citeşte şi Brazda Naţională. Imnul Cenzurat. Mafia de cursă lungă (IV)

Este evident că primarul general plusează din nou, pregătindu-şi platforma gongorică, de pe care se va arunca în campania pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor.

De data aceasta, se va adresa tuturor inculţilor – pentru care vorbeşte fără acoperire, mârlanilor – pe limba cărora se exprimă deliberat, precum şi tuturor categoriilor de clienţi captivi ai electoratului propriu PSD.

Pericolul este imens. Dincolo de dezastrul care s-ar alege dacă acest politician populist ar ajunge şeful statului, mult timp de-acum încolo aproape orice politician care va promite că va face realmente măcar o parte din ceea ce promite acum că va face Oprescu în Capitală nu va mai fi crezut decât cu foarte, foarte mare greutate.

Sorin Oprescu sau Crin Antonescu sunt politicieni populişti de factura celor care au cucerit Europa fascistă în perioada interbelică, în vena lui Adolf Hitler. Pericolul este foarte mare.

Cu aceşti doi gornişti politici prezenţi în campania prezidenţialelor de anul viitor, vom avea garanţia unei perioade electorale pline de toxine zăpăcitoare pentru electorat, şi-aşa profund dezorientat de provocările asimetrice din ultimii ani.

Share