home POLITICA Rareş Bogdan, posibil candidat la Primăria Generală din partea PNL

Rareş Bogdan, posibil candidat la Primăria Generală din partea PNL

Share

Rareş Bogdan, cel care a deschis lista PNL la europarlamentare, ar putea fi candidatul partidului pentru funcţia de primar general al Capitalei, la alegerile locale de anul viitor, au declarat surse liberale.

Înainte ca Rareş Bogdan să se înscrie în PNL, liberalii l-au abordat pe Nicusor Dan pentru o posibilă candidatură la Primăria Capitalei, însă numai cu condiţia ca acesta să-şi depună adeziunea la PNL, au precizat sursele citate. Cu toate acestea, discuţiile nu s-au materializat deoarece Dan nu a dorit să se înscrie în formaţiune.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Potrivit surselor menţionate, în acel context, partidul condus de Ludovic Orban ar fi vrut ca Nicusor Dan să fie candidatul dreptei la Primăria Capitalei, însă Alianţa USR-PLUS a avut alte planuri, dorind mai degrabă susţinerea pentru această funcţie a lui Vlad Voiculescu, membru al PLUS şi fost ministru al Sănătăţii în Cabinetul Ciolos.

La şedinţele Biroului Executiv şi Biroului Politic Naţional ale PNL de luni, Rareş Bogdan este posibil să fie validat să preia şefia PNL Bucureşti, înlocuindu-l pe Cristian Busoi au mai precizat sursele liberale. Schimbarea lui Busoi vine şi după ce organizaţia PNL Bucureşti a obţinut un scor foarte slab la alegerile europarlamentare, cam jumătate din scorul general al partidului.

Prin urmare, este destul de probabil că la BEX şi BPN să fie formalizată decizia de schimbare a lui Cristian Busoi, care a candidat pe locul al nouălea la alegerile europarlamentare pe lista PNL.

Share