Ramzan Kadîrov ar fi fost otrăvit

Share

Ramzan Kadîrov, liderul cecen angajat în lupta pentru putere de la Kremlin, ar avea probleme mari de sănătate. Aşa a dezvăluit jurnalistul kazah Azamat Maitanov, conform pubicaţiei ucrainene Dialog, citate de Ziare.com.

Ramzan Kadîrov, otrăvit

Potrivit acestuia, liderul cecen ar avea probleme grave la rinichi. Ahmed Zakaiev, reprezentantul cabinetului de miniștri al Republicii Cecene Icikeria, guvern separatist nerecunoscut, care luptă pentru independența față de Federația Rusă, susține că Ramzan Kadîrov este bolnav de multă vreme și că a devenit dependent de medicamente.

Unele publicații scriu că liderul cecen ar fi fost otrăvit și, din cauză că ”nu are încredere în medicii moscoviți”, a decis să cheme un nefrolog din Emiratele Arabe Unite.

Citeşte şi: 

Doctorul Yassin Ibrahim El-Shahat, care are 30 de ani de experiență, a sosit deja la Groznîi. Domeniul de expertiză al medicului este nefrologia, dializa, transplantul renal și insuficiența renală acută, potrivit Libertatea.

Pe 17 ianuarie, în timpul unei transmisiuni în direct pe canalul său de Telegram, șeful Ceceniei, în vârstă de 46 de ani, a afirmat că nu are nimic grav și că ”este în concediul său anual”, dar continuă să participe la procesele importante.

Citeşte şi: 

Jurnaliștii de la Ukrainska Pravda au scris că în ultimul an liderul Ceceniei a vizitat Emiratele Arabe Unite de 14 ori.

Share