home POLITICA Radu Mazăre a cerut azil politic în Africa, Madagascar

Radu Mazăre a cerut azil politic în Africa, Madagascar

Share

Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a fugit din ţară, şi se află în Madagascar. Fostul primar al Constanţei este anchetat în mai multe dosare. Potrivit unor informaţii, a cerut azil politic în Madagascar, acolo unde are şi afaceri.

UPDATE 18.33: Adevărul Mesajul ascuns al lui Radu Mazăre, pe care anchetatorii l-au ignorat ani în şir “Pe site-ul radumazare.ro, creat de PSD în anul 2008, imaginea în oglindă a lui Radu Mazăre (aceeaşi de pe afişele electorale) priveşte râzând spre un interlocutor nevăzut, în timp ce mâinile sale, cu pumnii strânşi, exprimă o tranzacţie: dai banii, iei banii. În susul paginii a fost plasat un motto elocvent: „Fii cu ochii pe mine!“ – transmitea asta cel care a condus Constanţa din 2000 până în iunie 2015.

UPDATE 18.29: Digi24 Cum arată „paradisul” lui Radu Mazăre din Madagascar “Afacerile lui Radu Mazăre din Madagascar apar în dosarul în care este judecat pentru luare de mită. Acum un an, fostul primar a încercat să îi convingă pe judecătorii de la Curtea Supremă că este nevinovat şi că procurorii au confundat şpaga cu bani împrumutaţi pentru o investiţie.”

UPDATE 18.26: Cu capul în josAntena 3 Bucurie de scurtă durată pentru Radu Mazăre. Ce îi pregătesc autoritățile române “Polițiștii au informat încă de ieri ÎCCJ despre situația în cazul lui Radu Mazăre. Urmează ca judecătorii să decidă dacă vor emite un mandat de arestare.”

Radu Mazăre a fost reţinut pentru 24 de ore de DNA

De altfel. Mazăre nu s-a prezentat la controlul judiciar, iar IPJ Constanţa a sesizat Înalta Curte. Reamintim că magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat, în iulie 2017, la patru ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedărilor ilegale, dar decizia nu era definitivă.

Sentinţe amânate pentru Radu Mazăre

Magistraţii au amânat de mai multe ori pronunţarea sentinţei. Aceasta în dosarul în care fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, este acuzat de retrocedarea ilegală a unor terenuri. Radu Mazăre este judecat alături de alţi 36 de inculpaţi în dosarul retrocedării plajelor din localitate.

Prejudiciul este estimat la 114 milioane de euro. Apărătorii fostului primar ceruseră, în 3 aprilie, la Curtea de Apel Bucureşti, achitarea acestuia în dosarul plajelor retrocedate. Motivul – retrocedările s-au făcut în baza votului dat de către reprezentanţii Consiliului Local. Şi că Prefectura nu a avut obiecţii în urmăa votului.

Proceduri penale în favoarea lui Radu Mazăre

Cu cinci zile înainte, procurorii DNA ceruseră Curţii de Apel Bucureşti să dea pedepse maxime pentru Radu Mazăre. De asemenea, pentru Nicuşor Constantinescu şi Cristian Borcea, în dosarul retrocedărilor.

Pentru alţi inculpaţi, procurorii au solicitat să se constate încetarea procesului penal, pe motiv că faptele s-au prescris, în condiţiile în care acest caz se judecă de aproape nouă ani.

Ce afaceri are Radu Mazăre în Madagascar

Radu Mazăre și-a lansat în 2016 afacerea din Madagascar, unde deține un complex de bungalouri. Pentru toată luna iunie nu mai existau locuri disponibile, ci doar de la 1 iulie. Afacerea se pare că merge de minune.

În primăvara anului 2012, când era primar al Constanței, Radu Mazăre a mers în vacanță în Madagascar. La întoarcere, s-a arătat foarte încântat de ceea ce a găsit acolo, dar și de oportunitățile de afaceri.

Radu  Mazăre a concesionat o parcelă de la un trib

Drept urmare, a luat decizia de a concesiona de la un trib, pe o perioadă de 99 de ani, un teren. Mai exact, era vorba de 1,8 hectare de teren pe malul oceanului, într-un golf în nordul Madagascarului, pentru care a plătit, potrivit declarației sale la momentul revenirii în țară, 1 euro pe metru pătrat. Aici a plănuit să ridice un mic complex pentru iubitorii de sporturi nautice.

„Investiţia o să fie de vreo 200 – 300.000 de euro, bungalouri plus utilităţi. Cei care fac sporturi din astea, cei care se duc până acolo, nu sunt foarte pretenţioşi. Merg pentru frumuseţea locurilor şi pentru vânt. O să fie aşa, cam la două, două stele şi jumătate. Mâna de lucru o să fie ieftină, aşa că nu o să coste mult“, declara, în 2012, Radu Mazăre.

Share