home POLITICA Dumitru Iliescu o face prostănacă pe ambasadoarea Franţei

Dumitru Iliescu o face prostănacă pe ambasadoarea Franţei

Share

După cel-a făcut porc pe ambasadorul SUA, Hans Klemm, Dumitru Iliescu recidivează. El o trage de urechi şi o jigneşte îngrozitor pe Michelle Ramis, ambasadorul Franţei în România. Alcărui nume nici măcar nu îl scrie corect, ci cu un singur “l”. Desigur, s-a informat, i-a zis cineva care ştie franceză că se spune “ambassadrice”…Dar asta nu mai contează.

Iliescu, sfătuitor dragnist, îl face porc pe Hans Klemm, revine şi se scuză

Dar aceasta este cea mai mică problemă. Iliescu o face pe Ramis, într-o eprimare retorică, “lipsită de bun simţ”, “fără jenă”, “plină de grobianism”. Supărarea lui Dumitru Iliescu porneşte de la faptul că Ambasada Franţei a anunţat că nu o interesează traducerile lui Florin Iordache la modificările la Legile Justiţiei.

Ambasada Franţei, dar şi cea a Germaniei, au spus că au propriile lor servicii de traducere a textelor uridice. Redăm mai jos integral textul fostului şef al SPP de pe vremea lui Ion Iliescu. Intertitlurile aparţin redacţiei Starea Presei.

Dumitru Iliescu către Michelle Ramis: Sunteţi prostănacă?

V-ATI PIERDUT BUNUL SIMT, MME MICHELE RAMIS, AMBASSADRICE DE FRANCE EN ROUMANIE SAU SUNTETI PROSTANACA???

Am vazut raspunsul pe care l-a dat Excelenta Sa Doamna Michele Ramis, Ambasadoarea Frantei la Bucuresti, initiativei autoritatilor romane de a-i pune la dispozitie traducerea, in limba engleza, a amendamentelor la legile Justitiei, pentru o mai buna informare si am ramas stupefiat de lipsa crasa de bun simt a acesteia, de lipsa ei de pregatire si actiune diplomatica. Esti prostanaca doamna ambasadoare?

Dumitru Iliescu: Traducerea v-a fost pusă la dispoziţie de specialişti

Crezi ca noi nu stim ca aveti in ambasada persoane care cunosc limba romana? Traducerea v-a fost pusa la dispozitie de persoane care, in afara de faptul ca cunosc foarte bine limba romana, sunt si specialisiti in domeniul dreptului in general si a celui pernal in special.

Asa ca traducerea lor a fost si in spiritul legii, nu numai in litera legii. Atunci cand spui Franta, te duce gandul automat la eleganta vestimentara, dar si la cea atitudinala, la oameni care exceleaza in bunele maniere, in diplomatie.

Dumitru Iliescu: Şi Franţa are uscăturile ei

Eu stiu ca nu exista padure fara uscaturi si ca urmare si Franta isi are uscaturile ei, dar nu ma gandeam ca pot sa trimita la Bucuresti, un ambasador selectionat tocmai dintre acestea. Sau poate doamna ambasadoare si-a pierdut intre timp bunul simt si acum se comporta ca un om fara diplomatie, fara jena, plin de grobianism.

Sau poate este prostanaca! Daca si-a pierdut bunul simt, o putem ajuta noi sa si-l regaseasca, dar daca este prostanaca, nici mama natura nu mai poate indrepta situatia. Ramane doar ca Guvernul Frantei sa o retraga de la Bucuresti si sa trimita un ambasador adevarat , profesionist si inteligent.

Dumitru Iliescu: În Franţa, corupţia e în floare

Stiu ca nu este frumos sa te adresezi in acest mod unei doamne , dar singura modalitate de a-i raspunde, la obraznicia sa, este acest limbaj si de aceea fac, pentru prima data, exceptie de la regula. Daca vrea respect, sa respecte!

Ea ne vorbeste noua despre coruptie, cand coruptia in Franta este in floare? Au avut mai multi politicieni de rang inalt, in frunte cu Presedintele Frantei, ministrul de interne, sefi de partide politice, acuzati si judecati pentru coruptie.

Dumitru Iliescu: Companiile franceze au eportat corupţia în România

Companiile lor au exportat coruptia in Romania, mituind decidentii nostri politici pentru a castiga contracte prin care ne-au devalizat bugetul, cu sute de milioane de euro. Daca doamna ambasador doreste, am sa ii pun la dispozitie actiunile ilegale, de mare coruptie, derulate in Romania de aceste firme, printr-o scrisoare deschisa.

Am sa-i dau si numele politicienilor si oamenilor de afaceri corupti din Franta. Sa nu mai faca ea pe lupul moralist ca ne-am saturat! Sa mearga in Franta si sa faca sugestii, Parlamentului Frantei, cum sa amendeze legile justitiei in tara ei. Noi nu avem nevoie de asemenea sfaturi, din partea unor indivizi lipsiti de profesionalism si de bun simt….!!!

Share