home MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE JURNALISTI Radu Călin Cristea: Rareș Bogdan și Oreste Teodorescu, niște panglicari nemernici

Radu Călin Cristea: Rareș Bogdan și Oreste Teodorescu, niște panglicari nemernici

Share

Ce show a dat Radu Călin Cristea, fostul jurnalist respectat de pe vremuri, de la Europa Liberă, de la începutul anilor 90, este incredibil. Contextul: decizia de suspendare pentru 10 minute a emisiei postului, mâine. Mai jos, transcript.

Îi consider pe cei doi, pe Rareș Bogdan și pe Oreste Teodorescu, niște panglicari nemernici. Și voi renuța la această acuzație numai în momentul în care amândoi vor demonstra cu probe convingătoare că subsemnatul Radu Călin Cristea a fost pe toată durata vieții lui înainte și după comunism într-un anumit acord cu orice serviciu din România și de pe planetă. (…)

E o invitație la o luptă la care nu vreau să particip, ci vreau doar să pun ordine în aceste acuzații. L-am cunoscut destul de bine pe Rareș Bogdan și într-o perioadă am avut relații apropiate, mi s-a părut foarte sincer.

Radu Călin Cristea: Realitatea e mai mult decât o entitate media

Relația noastră s-a stins, nu mai există. Dl Bogdan spune că săptămâna anterioară eu mi-am permis cu nonșalanță și nesimțire să-l sun șă-i spun că tipăresc o carte și să l invit la lansarea mea de carte. (…) A fost o minciună curată.

Îl invit, în discreția lui, pe acel om sincer pe are l-am cunoscut cu ani în urmă, să-și reamintească de acea zi în care nu eu l-am sunat pe Rareș Bogdan, ci Rareș Bogdan m-a sunat pe mine spunând că e vorba de o greșeală. Ca jurnalist mă întreb cum Dumnezeu să fii atât de imprudent să spui atât de ușor neadevăruri. Când se poate verifica atât de ușor!.

Mi se pare că noi ne luptăm cu morile de vânt. În cazul Realității TV și, probabil că lucrurile se vor confirma într un anumit viitor, e mai mult decât o entitate media. Mă gândesc cu oarecare tristețe, văzând că suntem prea slabi și prea moi într-o confruntare cu o entitate media foarte puternică. Știu că și printre cei care sunt acum în sală sau nu sunt au fost mari frământări legate de această emisiune

Share