R. Moldova: Timofti l-a desemnat pe Ion Păduraru premier

Share

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat pe secretarul general al Aparatului preşedintelui, Ion Păduraru, la funcția de premier, anunţă Unimedia.

Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de către Nicolae Timofti. Decizia vine după ce președintele R. Moldova a refuzat candidatura lui Vladimir Plahotniuc la funcția de prim-ministru.

Am hotărât, căci dispun de dreptul constituțional, să înaintez un candidat după alegerea mea. Ion Păduraru a activat în mai multe domenii, în justiție, are capacități de management, calități de a organiza tot în gospodărie, în activitățile întreprinderilor, chiar și în instituțiile de stat.

Este un om cu inițiativă, gândește la nivel statal. Crede că îndeplinește toate condițiile de integritate ca să ocupe această funcție. El o să aibă de muncit foarte mult și a convenit să formeze Guvernul din oameni pricepuți, din oameni competenți în domeniul de care se vor ocupa.

Sunt sigur că Parlamentul îi va acorda votul de încredere și dânsul va putea să înceapă activitatea în timpul cel mai scurt.

, a declarat președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, citat de Realitatea.

Timofti a vorbit și despre șansele pe care le are Păduraru pentru a ocupa funcția de premier al Republicii Moldova:

Sper că deputații vor lua în considerare toate calitățile pe care le-am descris, dl.Păduraru este în relații bune de colaborare cu mulți deputați din Parlament și cred că nu o să-i fie greu să dețină această funcție. Dacă nu vor accepta candidatul, conform Constituției, vom merge la alegeri anticipate.

Nicolae Timofti le-a solicitat celor din Partidul Democrat al acestuia să reconfirme că oligarhul Vladimir Plahotniuc se bucură de susținerea a cel puțin 51 de deputați pentru funcția de premier, dar cei din PD nu au făcut acest lucru, spunând că sunt gata de alegeri anticipate.

În acest moment, cea ce putem să spunem este că Timofti are sânge în instalaţie prin nominalizarea lui Păduraru.

Share