home CORUPTIE, MASS MEDIA, POLITICA Q Magazine îi ia apărarea lui Donald Trump în Scandalul Ucrainagate

Q Magazine îi ia apărarea lui Donald Trump în Scandalul Ucrainagate

Share

Oficiosul PSD Q Magazine îi ia apărarea preşedintelui SUA, Donald Trump, în Scandalul Ucrainagate. “Cum va câştiga Donald Trump în faţa celui mai mare FAKE NEWS” – este subject-ul newsletterului pe care îl trimite abonaţilor publicaţia condusă de Floriana Jucan.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Titlul articolului, la fel de sugestiv: “SUA în lupta anticorupţie. Ce în România se poate, în Ucraina este interzis” – de unde se deduce că Ucraina lui Zelenski este o democraţie mai avansată decât România.

În realitate, autorul articolului, la acest capitol, e ironic şi bate apropos la controlul unor instituţii din Ucraina, ca şi din România, de către şeful statului.

Congresul SUA a declanșat procedura de demitere a Președintelui Donald Trump. Motivul: i-a cerut Președintelui Ucrainei să lupte împotriva corupției. Ce este rău în asta? Coruptul căutat este Joe Biden, fostul vice-președinte al SUA și actualul candidat principal al Partidului Democrat la proximele alegerile prezidențiale.

, începe articolul Q Magazine, răsturnând realitatea de la bun început. În realitate, în ce-i priveşte pe Joe şi Hunter Biden, se afirmă că ar fi făcut nişte lucruri nu tocmai ortodoxe în Ucraina (dar nu există o faptă de corupţie, ci doar nişte alegaţii ale unora), în schimb, în privinţa lui Trump, acuzaţiile sunt clare: şeful statului american discută cu şeful altui stat să-i pună sare pe coadă unui rival politic. Extraordinar de grav!

Totuşi, publicaţia plătită cu bani grei de PSD (inexplicabil interesul acesteia pentru o chestiune petrecută pe relaţia SUA – Ucraina, cu implicaţii în alegerile apropiate din Statele Unite), insistă (comentariile noastre, cu roşu):

Fără nici o probă, fără să asculte toate opiniile, fără nici o urmă de legătură rațională între afirmații, fără nici o contextualizare a faptelor noi trebuie să credem Q Magazine pe cuvânt, dar nici prin cap nu ne trece care sunt standardele presei americane, ea susține nici mai mult nici mai puțin că Președintele SUA a oprit ajutorul militar pentru Ucraina, aprobat de Congres, pentru a-l determina astfel pe omologul său ucrainean să cerceteze faptele de corupție afirmate, dar nu probate, de un politician, Trump comise în țara acestuia din urmă de rivalul său politic, fostul vicepreședinte american Joe Biden și familia sa. efortul este deci de a încerca să muţi centrul de greutate de pe adevărata problemă – o ilegalitate crasă comisă de Trump, pentru care e în buza impeachmentului, la o falsă problemă neprobată – acuzele de corupţie la adresa familiei Biden

Toată povestea se bazează pe depoziția unui martor care spune că ar fi asistat la discuția telefonică dintre cei doi șefi de state – american și ucrainean – în timpul căreia americanul a condiționat ajutorul militar de cercetarea lui Biden de către autoritățile ucrainene. da, dar între timp stenograma discuţiei, desecretizată chiar de Administraţia Trump, demonstrează că chiar aşa şi este Raportul acestui „denunțător” nu a fost văzut (încă) de nimeni, dar toată lumea se referă la el ca și când este real și ar fi fost citit direct de cei care îl citează. este la fel cum era şi cu faptele de corupţie ale lui Dragnea (“onorată instanţă, clientul meu nu a primit nici acum motivarea condamnări, deci procedural nu e ok”, de unde rezultă că avocatul lui Dragnea afirma implicit că el nu spune deloc că Dragnea nu a făptuit ce spun procurorii, ci se agaţă de o chichiţă procedurală)

Încă o dată: toate ca toate, dar nu pricepem deloc de ce o publicaţie obscură, trai neneacă pe banii PSD, despre care nu a auzit nimeni şi care nu are impact mediatic barem regional, darmite peste Atlantic, este atât de preocupată să-i ia apărarea lui Trump în cel mai delicat moment al mandatului său de preşedinte.

Poate pentru că există indivizi din România, pendinte PSD, legaţi de Trump prin fire (invizibile acum), care gâfâie când şeful statului american se apropie de un impeachment? Şi care simt nevoia să debordeze în oficiosul Q Magazine?

Share