home CORUPTIE, POLITICA Puciştii PSD iau în calcul schimbarea numelui partidului

Puciştii PSD iau în calcul schimbarea numelui partidului

Share

Puciştii PSD au discutat si despre schimbarea numelui partidului, din cauza conotatiilor negative. Aceasta ar fi una dintre soluţiile pentru ca partidul să îşi spele imaginea şi să poată merge mai departe.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Tabara condusa de Marcel Ciolacu ia in calcul ca Mihai Fifor si Eugen Teodorovici sa fie exclusi din partid. Aceasta in contextul in care cei doi nu sunt de acord sa faca un pas inapoi dupa esecul de la alegerile prezidentiale. In biroul presedintelui Camerei Deputatilor s-a stabilit care va fi noua conducere interimara a partidului, pana la organizarea unui congres: Marcel Ciolacu – presedinte interimar, Paul Stanescu – secretar general, iar functia de presedinte executiv va fi ocupata cel mai probabil de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

La acestă oră, Marcel Ciolacu discută la Parlament cu primarii de sectoare, cu alți lideri PSD. În biroul șefului Camerei Deputaților, au ajuns liderul PSD Vrancea Marian Oprișan, Aladin Georgescu de la PSD Mehedinți, șeful organizației Tulcea Horia Teodorescu, Paul Stănescu de la PSD Olt, Niculae Bădălau de la Giurgiu, Claudiu Manda de la organizația Dolj.

La discuții participă și europarlamentarul Dan Nica. Aceleași surse au precizat că Marcel Ciolacu ar urma să discute înainte de ședința CEx cu cel puțin 35 de șefi de organizații.

Surse PSD susțin că Viorica Dăncilă ar fi acceptat propunerea lui Marcel Ciolacu si ar urma sa isi depuna mandatul in sedinta CEX de maine.

Marcel Ciolacu a confirmat pe Facebook întâlnirea cu Dăncilă: ”Am discutat în această seară cu Viorica Dăncilă, despre întâlnirea pe care urmează să o am cu președinții de organizații pentru a discuta despre rezultatul obținut la aceste alegeri.

Este firesc sa se întâmple acest lucru după orice scrutin. Vreau să spun cât ce poate de clar că această discuție a fost una calmă, așezată și productivă”.

PSD-iștii nu exclud o demisie a lui Dăncilă în următoarele ore, potrivit surselor din partid. Ea a primit de la Ciolacu și oferta de a redeveni șefa Organizației de femei a PSD

Printre cei care merg la întânirea convocată de Ciolacu se numără Daniel Florea și Rodica Nassar, șefii organizațiilor PSD din sectoarele 5 și 2.

Marcel Ciolacu a mers acasa la Viorica Dancila. A vrut sa discute modul in care aceasta se poate retrage din fruntea partidului, au spus surse politice.

In biroul lui Marcel Ciolacu sunt la aceasta ora Paul Stanescu, Claudiu Manda, Ionel Arsene si Marius Dunca. Surse politice au declarat ca cei cinci lideri cauta solutii sa o forteze pe Dancila sa plece din fruntea partidului.

Potrivit informatiilor noastre, acestia vor sa il impuna pe Ciolacu la sefia partidului. Eugen Teodorovici a fost si el invitat la discutie, insa acesta a respins planul pucistilor. Aceleasi surse au mai precizat ca Marcel Ciolacu i-ar fi cerut presedintelui executiv sa demisioneze si sa o lase singura pe Viorica Dancila, asta daca aceasta nu vrea sa faca un pas inapoi. Eugen Teodorovici nu a fost de acord cu acest plan si le-a cerut celor 5 sa respecte statutul partidului.

Share