home CORUPTIE, POLITICA PSDragnea susţine că Tudorel Toader şi-a făcut vacanţa cu Daddy

PSDragnea susţine că Tudorel Toader şi-a făcut vacanţa cu Daddy

Share

PSDragnea reacţionează în urma dezvăluirilor lui Tudorel Toader, privind presiunile la care a fost supus, pentru a fi de acord cu o ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Anca Alexandrescu, fosta consilieră a lui Dragnea şi Dăncilă, începe să vorbească despre legăturile strânse ale lui Tudorel Toader cu fostul stăpân al PSD.

Anca Alexandrescu susţine că Tudorel Toader şi-a petrecut o vacanţă la Neptun, împreună cu Liviu Dragnea şi că s-a rugat neîncetat de Dragnea, pentru a o susţine pe Marieta Safta ca judecător la CCR.

Marieta Safta a fost adusă de Tudorel Toader ca secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

„Interesant este însă cum uita domnul Tudorel Toader vacanţa petrecută la Neptun împreună cu familia alături de Liviu Dragnea. Şi mai uita cred şi despre rugăminţile fierbinţi pe care i le adresă lui Liviu Dragnea din 2017 până în 2019 fără încetare că PSD să o susţină pe Marieta Safta judecător la CCR. Ah, da şi mai uita şi despre discuţia privind scoaterea preşedintelui din circuitul de numire a procurorilor, în care Liviu Dragnea i-a spus că nu este de acord dar el a promovat legile fix cu această formulare. Şi cu siguranţă uita şi de insistenţele la Viorica de a o salva pe doamna Safta atunci când a devenit incompatibilă şi a trebuit să demisioneze din minister. Şi da, a uitat şi cum domnia sa şi doamna Safta blocau toate actele normative ale Guvernului, toţi miniştrii Cabinetului fiind exasperaţi că nu primesc avize. Şi uită şi despre jignirile inacceptabile la adresa jurnaliştilor. Să nu mai punem la socoteală şi OUG cu dedicaţie prin care fiul său a devenit asistent universitar fără concurs. Ah, şi desigur Ordinul de ministru prin care se făcea notar ca să-şi aducă fiul de la ‘tara’ la oraş… Staţi că am pierdut şirul…”, a scris Alexandrescu, pe Realitatea din PSD.

Şi despre Dăncilă, care a confrimat dezvăluirile lui Tudorel Toader, are Anca Alexandrescu multe de spus.

„Dar Viorica oare ce îşi mai aminteşte? Hai că e interesant! Cum s-a dus la Timmermans şi i-a explicat că trebuie dat OUG de armonizare a deciziilor CCR? Ah, asta nu? Cum s-a văzut cu abasadorul SUA la UE să îi explice nedreptăţile din justiţie? Nu-şi aminteşte? Sunt sigură că Ana Birchall le poate aminti şi Vioricai şi lui Tudorel muuulte! Sau poate îşi aminteşte de vacanţele la mare, la munte, când juca ping pong cu domnul preşedinte! Ah, nu-şi mai aminteşte! Dar poate despre Legea apelor minerale? Sau Legea minelor? Nu? Sunt sigură însă că unii îşi amintesc. Şi sunt la fel de sigură că atunci când lui Liviu Dragnea i se va aproba să vorbească cu presa, va confirma tot ce am spus mai sus. Unii au memoria scurtă, sau selectivă… său mult tupeu şi cu siguranţă nu au caracter!”, a scris Alexandrescu.

Tudorel Toader, ministru al Justiţiei, a dezvăluit, luni, în premieră cum Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Viorica Dăncilă au făcut presiuni uriaşe asupra sa pentru a emite o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Penal, în sensul reducerii termenului de prescripţie a răspunderii penale. De asemenea, liderii PSD şi ALDE i-au cerut amnistie şi graţiere, tot prin ordonanţa de urgenţă.

„În februarie 2017, la Rectorat a venit Varujan Vosganian. Mi-a dat telefon, care ne cunoşteam, este vrâncean, a făcut liceul în acelaşi timp cu mine. A vrut o discuţie cu mine la Rectorat, a spus ‘eu vin în numele alianţei, să vă propună să deveniţi ministru’. Zic ‘lasati-mă să mă gândesc o saptamana’. Bine. Zice, dar dacă da, veniţi la Bucureşti, să vorbiţi cu domnul Tăriceanu, cu domnul de la PSD (Liviu Dragnea n.red.).

Peste o săptămână mă întâlnesc din nou şi spun că eu accept cu două condiţii. ‘Sa nu-mi cereţi să devin membru al unui partid şi să-mi lăsaţi libertatea de decizie’. Eu mi-am făcut iluzia că cu experienţa pe care o aveam, de judecător, voi putea să pun umărul la bunul mers al justiţiei. Mi s-a promis ‘Da’. Am acceptat, am depus jurământul, am devenit ministru. Un lider de partid mi-a propus de trei ori să devin membru de partid, am spus ‘Nu’.

N-am făcut ceea ce dânşii şi-au dorit. Şi-au dorit amnistie şi graţiere, ordonanţa de urgenţă. Afirmaţia că romanii vor un moment T zero, că lumea vrea amnistie, vrea clemenţă. Eu am spus atunci că politica penală nu se face prin ordonanţe de urgenţă, este apanul legiuitorului şi nu comoetenta Guvernului.

Ce-au mai vrut? Să modifice Codul de Procedura Penală, să preia soluţiile care rezistaseră la CCR. Cu reducerea unui termen de prescripţie, multe le ştim. Era un argument acolo, din moment ce nu a fost criticat la CCR articolul cutare înseamnă că este constituţional. Eu am spus un lucru care am crezut că trece neobservat, că au existat anumite centre de reflecţie. Proiectele de ordonanţe care mi se serveau mie erau gândite şi alcătuite în altă parte. Să nu-mi cereţi să vă spun unde, pentru că gândul v-ar duce la Parlament. Nu va contrazicc dar nu erau doar la Parlament ci şi la cei care dădeau lecţii de moralitate”, a declarat Tudorel Toader, într-un interviu acordat lui Cristoiu.

Share