home CORUPTIE, POLITICA PSD face propagandă, victimizând un dughinist pentru expulzarea acestuia din România

PSD face propagandă, victimizând un dughinist pentru expulzarea acestuia din România

Share

Un aşa-zis jurnalist de origine franceză, care a fost expluzat din România în 2018, pentru „ameninţări la adresa securităţii naţionale”, a publicat recent articole pe stiripesurse.ro, publicaţie deţinută de Iosif Buble şi Diana Tuşa (deputat PSD).

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

În 2017, textele insului erau preluate şi distribuite pe paginile de Facebook ale organizaţiilor PSD. Personajul îşi semnează articolele cu pseudonimul Modeste Schwartz, numele lui real fiind Raoul Weiss. Weiss un e antropolog francez promovat de Aleksandr Dughin, ideolog al regimului de la Moscova.

Press One a remarcat că Weiss (Modeste Schwartz), a publicat la mijlocul lunii mai, pe stiripesurse.ro, o analiză cu titlul „Covidul omoară bătrâni acolo unde mai găseşte” sau “De ce mortalitatea relativ scăzută din Europa răsăriteană nu dovedeşte nici un fel de succes al politicilor”.În 2017, Weiss ataca dur protestele pro-justiţie din România, pe mai multe platforme online, teoriile sale fiind preluate masiv de propaganda PSD. Materialele sale apăreau pe site-uri precum gândeşte.org sau activenews.ro, dar şi pe think-tank-ul lui Aleksandr Dughin, Katehon.com.

Una din tezele sale era că Germania şi miliardarul american George Soros s-ar afla în spatele protestelor din România, prin finanţarea pe care o acorda ONG-urilor. Termenul „soroşişti”, la adresa protestatarilor, a fost folosit şi de Gabriela Firea, în februarie 2017.

„Dacă Dragnea, imitând greşeala marelui Tito, ignoră primejdia focarelor de liberalism, atunci n-o să ne rămână decât soluţia Ratko Mladic: cauterizarea la cald şi la liber, de pe deal, cu cete de teleormăneni, nişte ţuici, voie bună şi un pic de artilerie grea”, îndemna Weiss la violenţă împotriva protestatarilor.

Modeste Schwartz a semnat atunci, pe site-ul Visegrad Post, o aşa-zisă analiză în limba franceză a protestelor din România. El susţinea, între altele, că numărul participanţilor a fost exagerat, iar Germania şi George Soros se află în spatele protestelor – acesta din urmă prin finanţările pe care le acordă unor ONG-uri româneşti.

Potrivit autorului, Germania, prin cancelarul Angela Merkel, nu suportă faptul că noul guvern de la Bucureşti vrea să scoată România din statutul de colonie.

Ca atare, arăta Schwartz, scopul protestelor ar fi acela de a-l reinstaura în fruntea Guvernului pe „fostul comisar european Dacian Cioloş, un tehnocrat care nu a fost ales niciodată de nimeni, impus fără o majoritate parlamentară de către Iohannis, ca urmare a unui alt «maidan» din Bucureşti, şi care a fost concediat de la guvernare, în urma unui vot popular masiv, ce a condamnat politicile sale anterioare”.

Acest articol a fost tradus integral în româneşte de site-ul Gândeşte.org, după care a fost preluat de mai multe publicaţii online, printre care DCnews.ro, certitudinea.ro, Justiţiarul sibian, prieteniirusiei.ro, activenews.ro, bugetul.ro şi multe altele. Acelaşi text a putut fi citit pe therussophile.org, sputnik.md şi fort-russ.com.

Despre USR, Schwartz scria că ar ar fi o „lepră” şi un „abces occidentalist” emanat de tinerii de stânga din marile oraşe, care parazitează România şi a căror dezvoltare nu este în interesul ţării. Mai mult, el spune că diferenţele economice şi socio-culturale dintre oraşele mari şi restul României ar putea genera un război civil precum cel izbucnit în Iugoslavia după moartea lui Tito.

În 2018, Ministerul Afacerilor Interne i-a interzis accesul în România pentru cinci ani, pentru acte care se constituie în ameninţări la adresa securităţii naţionale. Lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne l-au oprit pe Raoul Weiss la sosirea pe Aeroportul Internaţional Cluj şi l-au expulzat din România, interzicându-i accesul în ţară pentru 5 ani.

„Măsură de nepermitere a intrării în România a fost instituita ca urmare a unor acte care se constituie în ameninţări la adresa securităţii naţionale în sensul prevederilor art. 3 din Legea nr. 51 din 1991 privind securitatea naţională a României, acestea reprezentând o ameninţare reală, actuală şi gravă la adresa stării de legalitate (…) necesară existenţei şi dezvoltării statului naţional roman”, arata atunci Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră din MAI.

Articolul 3 din legea menţionată enumeră motive precum planurile şi acţiunile care au ca scop ştirbirea suveranităţii poporului român, provocarea de război civil, spionaj, transmiterea de secrete de stat, sabotajul sau subminarea instituţiilor democratice şi altele.

În mai 2020, în plină pandemie, iată că Modeste Schwartz reapare în publicaţia stiripesurse.ro cu texte conspiraţioniste. Press One l-a întrebat pe Florin Puşcaş, redactorul-şef, cum a ajuns Schwartz să semneze ca jurnalist pe acest site.

„Înţeleg că e o neatenţie a unui redactor, care a preluat de undeva materialul, iar editorul din ziua respectivă nu a remarcat nici el. E o problemă de filtrare a conţinutului, având în vedere volumul mare de articole… Eu nici nu am auzit până acum de individul ăsta. O să îl scot de pe site, dacă are un asemenea istoric”, a explicat redactorul-şef al site-ului stiripesurse.ro, Florin Puşcaş.

Acesta a revenit ulterior şi a precizat că textul a fost o preluare din Visegradpost, o publicaţie care este preluată periodic de site-uri precum gândeşte.org, Sputnik sau justiţiarul.ro. Materialul semnat de Schwartz a fost şters apoi de pe stiripesurse.ro.

Citeşte şi
Andrei Caramitru: „PSD ăștia sunt criminali asumați. Omoară cu bună-ştiintă sute, mii de oameni!”

Andrei Caramitru a postat pe Facebook o opinie radicală, în legătură cu strategia PSD de Read more

PSD Botoşani are 10 membri mai mult. Foşti USR-işti…

"Felicitări, dragi tineri!" - le spune Organizaţia PSD Botoşani celor 10 foşti membri USR care Read more

PSD: Nu vom permite transformarea ţării în lagăr medical!

Marcel Ciolacu, lideri interimar PSD, preşedinte al Camerei Deputaţilor, susţine că partidul său a descoperit Read more

PSD şi UDMR au măcelărit Legea carantinării, cum am prevestit

Care sunt modificările pe care le-au făcut PSD şi UDMR, la legea înaintată de guvern, Read more

PSD vrea referendum “Fără penali în funcţiile publice” pe 23 august!

PSD pare că doreşte să se organizeze referendumul la iniţiativa civică "Fără penali în funcţiile Read more

PSD, prin Iordache, Nicolicea şi Cătăniciu, măcelăreşte legea carantinării

PSD se pregăteşte să înceapă astăzi măcelărirea legii privind carantina şi izolarea, înaintat de Cabinetul Read more

Andrei Caramitru: „Pesedimea din sud va infecta și Transilvania”

Andrei Caramitru revine public cu o prevestire cumplită El susţine că zonele cele mai puternic Read more

Daniel Tudorache, primarul PSD al Sectorului 1, i-a cerut ajutorul lui Miron Cozma VIDEO

Enervat că este asaltat de protestatarul Marian Ceauşescu, primarul PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, Read more

Adrian Solomon şi Irinel Stativă, deputaţi PSD, au făcut scandal într-o shaormerie

Adrian Solomon, deputatul huligan PSD care nu o lăsa să vorbească pe Violeta Alexandru, în Read more

Gabriela Firea îi cere Violetei Alexandru să demisioneze

Gabriela Firea, primar general al Capitalei, pierde zilnic teren. Acum, îi cere demisia ministrului Muncii, Read more

Share