PSDragnea. Urmează excluderea vechilor PSD-işti de PRM-işti şi PDL-işti

Share

Azi, în conducerea PSD au loc două CExN, adică două consilii eecutive naţionale. Aşa intenţionează liderul PSDragnea, Liviu Dragnea. În primul, ar urma să se facă execuţiile adversarilor săi politici. În al doilea, ar trebui să se discute în familie remanierea.

PSDragnea, cu convocatorul la Parlament, ultimele jocuri

Greii PSD au fost convocaţi aseară, la Parlament, pentru negocieri de ultim moment. Liviu Dragnea s-aîntâlnit cu apropiaţii săi pentru a-şi securiza poziţia în partid.

Reuniunea informală vine înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD care ar putea decide excluderea mai multor contestatari ai liderului social democrat. Apropiaţi ai liderului PSD spun că excluderile din partid, în acest moment, sunt inevitabile.

PSDragnea vrea să excludă grupul disident, în frunte cu Gabriela Firea

IÎn mod cert, Liviu Dragnea le cere să fie în continuare loiali, a spus la Digi24 jurnalistul Liviu Avram.

Ciocnirea taberelor din PSD va avea loc luni, într-o şedinţă care deja tulbură apele în organizaţiile judeţene. Grupul anti-Dragnea, cu Gabriela Firea în cap de listă, îşi pregăteşte apărarea, dar Liviu Dragnea este hotărât să facă ordine în partid.

Criticat de preşedinţii filialelor din ţară pentru că anunță ședințele de partid în presă, Liviu Dragnea s-a supărat din nou, în urmă cu două zile, pe reporterii insistenţi: „Îmi păstrez competenţele să discut cu colegii, nu prin presă”.

Război între cei de-o seamă

O parte din liderii judeţeni PSD s-au exprimat într-o discuţie la Parlament cu Liviu Dragnea, pentru aplicarea unor sancţiuni în CExN de luni pentru vicepreşedintele Adrian Ţuţuianu şi secretarul general Marian Neacşu, putând să se meargă până la excludere.

De asemenea, la discuţiile lui Dragnea cu o parte din liderii PSD s-a avansat şi propunerea ca în CExN să se aplice o formă de sancţiune şi pentru preşedintele organizaţiei judeţene PSD Călăraşi, Ciprian Pandea, precum şi pentru preşedintele organizaţiei judeţene PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, au declarat duminică, pentru Mediafax, surse din partid.

În cazul lui Ţuţuianu şi Neacşu, participanţii la discuţiile din Parlament au avansat varianta excluderii din partid, în timp ce pentru Pandea şi Mocioalcă, propunerile au fost ca aceştia să fie schimbaţi din fruntea organizaţiilor judeţene pe care le conduc dar să rămână membri ai partidului, au mai declarat sursele citate.

Share