home CORUPTIE, POLITICA PSD, strategie electorală, îi face vinovaţi pe Iohannis şi PNL pentru epidemie

PSD, strategie electorală, îi face vinovaţi pe Iohannis şi PNL pentru epidemie

Share

PSD îşi continuă campania cotidiană, prin care caută să obţină profit politic de pe urma epidemiei de coronavirus.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Pesediştii pregătesc deja terenul pentru a-i face responsabili pe Iohannis şi pe liderii PNL pentru previzibilele victime ale epidemiei.

Într-un nou mesaj postat pe reţelele de socializare, PSD susţine că Iohannis şi PNL au refuzat să ia din timp măsurile necesare, fiind preocupaţi de alegerile anticipate.

„Deşi gravitatea crizei provocate de coronavirus era mai mult decât vizibilă pentru toată lumea, PNL nu a luat măsurile necesare pentru că România să fie pregătită să lupte în mod eficient cu actuala pandemie.

Guvernul nu a luat nicio măsură nici DUPĂ ce – în ianuarie! – Institutul de Boli Infecţioase Balş a transmis necesarul de materiale şi echipamente specifice pentru combaterea epidemiei.

Mai grav, pe 27 februarie, după confirmarea în România a primului caz de infecţie cu COVID-19 , problema era tratată cu superficialitate, fiind ”că orice răceală, cu simptome uşoare”.

De ce? Pentru că Iohannis şi Partidul Naţional Liberal aveau un singur plan pentru romani: ANTICIPATELE!

Motivul pentru care România nu are teste şi echipamente pentru combaterea epidemiei este că Iohannis şi PNL au minimalizat cu bună ştiinţă criză. Nu cumperi milioane de măşti, teste sau combinezoane pentru a combate „simptome uşoare ca în orice răceală”!

Într-un final, la trei săptămâni distanţă, au recunoscut că situaţia este ”gravă” şi ”am intrat într-un război”.

Luaţi măsuri potrivit atribuţiilor cu care aţi fost investiţi! Nu mai pierdeţi vremea dând vina pe alţii! Oamenii stau în case şi aşteaptă ca cei cu putere de decizie să lucreze pentru ei! #GuvernatiNUmaiMimati”, anunţă PSD, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis le cere românilor, într-o înregistrare video să fie responsabili, anunţând că „va trebui să luăm în continuare măsuri severe”.

„În aceste zile în care ne aflăm în plin război pentru păstrarea sănătăţii omenirii, eroii noştri din prima linie de apărare sunt medicii şi personalul medical. Lor le datorăm respectarea cu stricteţe a recomandărilor, astfel încât munca lor neobosita să nu fie în zadar. Este vital să limităm răspândirea acestui virus periculos pentru a le da răgaz medicilor să-i vindece pe cei infectaţi”, a spus preşedintele.

Mesajul integral al preşedintelui Klaus Iohannis:

Dragi români,

Trăim în aceste zile o criză care, în urmă cu doar câteva luni, părea de neconceput pentru întreaga omenire. Ştiu că viaţa fiecăruia dintre noi s-a schimbat şi că în fiecare zi ne este teamă pentru sănătatea celor dragi. Pentru a ne proteja am luat şi va trebui să luăm în continuare măsuri severe.

Sunt multe incertitudini în această perioadă, însă există o certitudine mai presus de orice. Împreună şi doar împreună vom reuşi! Noi, romanii, suntem un popor greu încercat, dar uniţi am depăşit toate tragediile şi am ieşit întăriţi din nenumărate provocări. La fel vom face şi acum!

Contează enorm că fiecare dintre noi să urmeze întocmai regulile impuse de autorităţi! Protejaţi-vă pe voi şi pe cei dragi, păstraţi distanţa, iar dacă vă întâlniţi, nu va mai strângeţi mana şi nu va mai îmbrăţişaţi, nu vă expuneţi şi nu îi expuneţi pe ceilalţi pericolului infectării!

În aceste zile în care ne aflăm în plin război pentru păstrarea sănătăţii omenirii, eroii noştri din prima linie de apărare sunt medicii şi personalul medical. Lor le datorăm respectarea cu stricteţe a recomandărilor, astfel încât munca lor neobosita să nu fie în zadar. Este vital să limităm răspândirea acestui virus periculos pentru a le da răgaz medicilor să-i vindece pe cei infectaţi.

Sunt profund impresionat de valul de sprijin venit din partea tuturor celor care ajută medicii şi spitalele şi sunt alături de semenii aflaţi în dificultate. Atunci când comunitatea lucrează împreună cu autorităţile, întreaga naţiune câştiga!

Dragi români,

Fiţi responsabili! Fiecare efort, oricât de mic, este important pentru a împiedica răspândirea epidemiei. Să fim solidari în aceste momente grele pentru că depinde de noi toţi să trecem cu bine situaţia în care ne aflăm.

Share