PSD spune că Iohannis are o obsesie cu spălatul pe mâini

Share

Credeaţi că PSD a terminat cu prostiile despre botniţă şi alte enormităţi de acest gen? Nici vorbă. Cei care fac strategia de campanie a acestui partid emit mereu noi absurdizenii.

PSD anunţă oficial că modul în care începe noul an şcolar arată că „România educată devine România eşuată”.

PSD mai susţine că Iohannis s-a prezentat “ca un elev slab şi nepregătit pentru examen”.

„Puterea liberală condusă de un fost profesor şi-a dat ieri corigenta la Educaţie, arătând ţării că nu ştie nimic. #România educată devine România eşuată!

Iohannis a arătat ieri, tocmai în conferinţă de presă dedicată educaţiei, ca un elev slab şi nepregătit pentru examen care vrea să scape cu răspunsuri evazive. Obsesia sa cu spălatul pe mâini devine deja un tipar de gândire şi de lucru: se spală pe mâini de orice răspundere şi aruncă totul în cârca autorităţilor locale.

Este dramatic că într-o guvernare unde atât preşedintele, cât şi ministrul Educaţiei sunt profesori, marele plan pentru redeschiderea şcolilor să nu poată lua notă de trecere. Tabletele şcolare sunt doar pe hârtie, scoala online este offline pentru sute de mii de copii, iar infrastructura de învăţământ nu e pregătită pentru distanţarea minimă din normele sanitare.

Iohannis şi PNL au bifat alt consens naţional: elevii sunt nemulţumiţi, părinţii ameninţă cu instanţă, profesorii sunt bulversaţi, iar primarii şocaţi. Aşa arată România cu o lună înainte de deschiderea anului şcolar – o ţară guvernată de repetenţi în administraţie publică!”, susţine PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat miercuri că modul de desfăşurare a cursurilor pentru fiecare unitate de învăţământ se va stabili în preajma începerii anului şcolar, dar că, în prezent, majoritatea oraşelor, inclusiv Bucureşti, s-ar încadra în scenariul ‘verde’, iar aproximativ 50 de localităţi în scenariul ‘rosu’.

„Bucureştiul se încadrează în scenariul ‘verde’ fiindcă şi dacă este un număr relativ mai mare de cazuri, la o populaţie foarte mare a Bucureştiului, după acest criteriu, acceptat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, de Ministerul Sănătăţii, Bucureştiul intra în categoria ‘verde’. Ca să fim foarte bine înţeleşi: majoritatea localităţilor din România intra pe scenariul ‘verde’: foarte puţine sau zero cazuri. (…) Măsurătoarea se va face atunci când e să înceapă şcoala. La momentul acesta, ca şi exemplu, sunt câteva sute de localităţi din România care intră în scenariul ‘galben’ şi sunt numai 50 de localităţi în România care astăzi s-ar încadra în scenariul ‘rosu’. De asta am spus: şcoală va începe pentru majoritatea elevilor. Iar dacă într-o localitate numărul de cazuri creşte, atunci şcoala se închide pentru acea localitate sau pentru acel cartier. Nu se poate face o închidere per ansamblu, fiindcă nu este motivată epidemiologic”, a arătat preşedintele în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Cotroceni.

El a explicat că încadrarea într-unul dintre cele trei scenarii va fi făcută în funcţie de numărul cazurilor noi de COVID-19 din media ultimelor 14 zile per mia de locuitori. Preşedintele a menţionat că datele vor fi actualizate permanent.

„Aceste analize vor fi foarte detaliate, se vor face permanent şi se vor actualiza permanent. Important este că aceste date să fie obiective şi criteriile să fie aplicabile de către comandamentele judeţene. Şi da, vom avea situaţia când în unele localităţi şcoala se va face online, fiindcă sunt multe cazuri, iar în alte localităţi şcoala se va face absolut normal, cu prezenţa fizică a elevilor, fiindcă în acea localitate sunt puţine cazuri. De aceea, această împărţire pe scenarii, care este acceptată de foarte multe ţări, este folosită şi la noi”, a spus Iohannis.

Anterior, preşedintele a anunţat că noul an de învăţământ preuniversitar va începe pe 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală, urmând să existe trei scenarii privind modul de organizare a cursurilor.

„Pentru fiecare scoală în parte, Comandamentul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va lua decizia dacă se merge pe scenariul ‘verde’, asta însemnând că toţi elevii merg fizic la şcoală, se ţin cursuri normale; sau, dacă se merge pe scenariul trei – ‘rosu’, când nimeni nu merge la şcoală şi totul se desfăşoară online; sau scenariul ‘galben’, scenariul doi, de risc mediu, care înseamnă că o parte din activităţi se ţin în şcoală şi o parte se ţine în online”, a explicat Iohannis.

Share