home CORUPTIE, POLITICA PSD, prin Iordache, Nicolicea şi Cătăniciu, măcelăreşte legea carantinării

PSD, prin Iordache, Nicolicea şi Cătăniciu, măcelăreşte legea carantinării

Share

PSD se pregăteşte să înceapă astăzi măcelărirea legii privind carantina şi izolarea, înaintat de Cabinetul Orban Parlamentului.

Proiectul de lege privind carantina şi izolarea propus de Guvern va fi transmis spre dezbatere plenului Camerei Deputaţilor cel târziu joi dimineaţă, cu modificări majore, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu.

„Foarte importantă este şi discuţia privind adoptarea Legii carantinarii şi izolării. După cum am văzut, proiectul primit de la Guvern, care nu a stat absolut deloc în dezbatere publică, acesta protejează abuzurile şi nu protejează cetăţenii.

Această propunere legislativă este în acest moment în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, cel mai târziu mâine dimineaţă va intra în plen, dar va intra cu modificări majore, operate în comisie, pentru că la aceste discuţii participa şi invitaţi din partea ONG-urilor, specialişti, iar această lege, ţinând cont şi de ceea ce spune societatea civilă, trebuie să fie o lege care protejează populaţia şi nu protejează abuzurile”, a afirmat Romaşcanu, la finalul şedinţei conducerii colective interimare a PSD.

Din Comisia Juridică, dominată de PSD şi aliaţii săi, fac parte nume celebre care s-au afirmat în perioada asaltului impotruva justiţiei: Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Steluţa Cătăniciu (vicepreşedinte), fiind condusă Nicuşor Halici.

Secretarul de stat Raed Arafat a cerut, după ce s-au anunţat 555 de noi cazuri de coronavirus, o lege de urgenţă privind carantinarea.

„Nu se mai poate impune măsură izolării la domiciliu sau carantinarii. Sunt oameni care au plecat din spitale fiind simptomatici, nu se ştie ce se întâmplă cu ei, umblă în comunitate. Această situaţie agravează situaţia generală. Trebuie să existe o lege clară pentru carantinare, nu putem vorbi doar de libertatea individului când există riscul de îmbolnăvire a celorlalţi”, a spus Arafat.

Share