PSD se prăbuşeşte dramatic în sondaje. De data aceasta e record istoric

Share

PSD este tot mai jos în intenţiile de vot ale românilor. relevă rezultatele unui sondaj realizat de BCS, la comanda PMP. Este cel mai prost rezultat din istoria partidului.

Aproape 70% dintre români cred că Executivul Dăncilă ar trebui schimbat, arată un sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale (BCS), la comanda PMP, şi obţinut de Adevărul.

Tot 70% însumează şi procentul românilor care nu au încredere în Liviu Dragnea. Viorica Dăncilă e aproape de şeful său de partid la capitolul neîncredere. BCS a fost unul dintre puţinele institute sociologice care au prezentat date corecte la alegerile prezidenţiale din 2014.

PSD se prăbuşeşte. Electoratul acestuia fuge spre Pro România şi ALDE

Pro România și ALDE se bucură de o încredere de 9%, în vreme ce PSD are doar 18% în aceleași statistici. PMP are o intenție de vot de 6,2%, iar PNL de 19%.

Dacă mâine ar avea loc alegeri, arată sondajul BCS, social-democraţii ar doborî astfel recordul negativ pe care l-au obţinut la alegerile legislative din 1996, când au reuşit 23,08% la Senat şi 21,52% la Camera Deputaţilor.

Pe atunci, partidul se numea PDSR, după ce în 1992 şi-a schimbat numele în FDSN. Iniţial, numele formaţiunii politice a FSN, după care a urmat sciziunea de gruparea lui Petre Roman, viitorul FSN (PD), apoi PD (FSN), apoi PD, apoi PDL.

Share