PSD / FSN / FDSN / PDSR cât a guvernat în ultimii 29 de ani?

Share

Succesiunea FSN – FDSN – PDSR – PSD a dominat mereu statul român după decembrie 1989, direct sau indirect, prin infiltraţi şi coruperea oamenilor. Fundamental a fost şi este că există o funcţionărime cu apetenţă organică oportunistă pentru Stânga Reacţionară.

Funcţionărimea aceasta ştie că o reformă veritabilă a instituţiei guvernamentale presupune concedierea incompetenţilor care freacă scaune prin birouri şi înlocuirea lor cu oameni competenţi.

Stânga Reacţionară, chiar şi când nu a fost la putere, a avut grijă să pervertească actul guvernamental şi, dacă este posibil, Dreapta, cât să conducă de fapt tot ea, indirect, România. Prin corupţie.

1. Cabinetele Petre Roman 1 şi 2

(26 decembrie 1989 – 28 iunie 1990), (28 iunie 1990 – 16 octombrie 1991): stângă democrată, puternică influenţă ultraconservatoare iliesciană. Petre Roman, elementul mai liberal, controlat şi el de Mama Rusia. FSN la putere.

2. Cabinetul Stolojan

(16 octombrie 1991 – 19 noiembrie 1992): lipsă de putere politică, control al FDSN, prin miniştrii politici ai acestui partid. FDSN la putere.

3. Cabinetul Văcăroiu

(19 noiembrie 1992 – 11 decembrie 1996): criză generalizată, ultrastânga, producţie pe stoc, ţara în pragul falimentului, moneda jonglată să rămână în echilibru de BNR, cu instrumente monetare. FDSN la putere. }n pofida acestui fapt, leul s/a devaloriyat sau depreciat puternic.

4. Cabinetul Ciorbea (12 decembrie 1996 – 17 aprilie 1998) şi Cabinetul Radu Vasile

(17 aprilie 1998 – 22 decembrie 1999). Cu mare greutate, cele două guverne reuşesc să restabilizeze ţara, după relele făcute de Stânga Reacţionară. Scandalurile intra-Guvern se ţin lanţ.

Factorul principal de disensiuni este tendinţa reacţionară a FSN(PD)-ului condus de Petre Roman, din partea căruia scandalul este mereu întreţinut de Traian Băsescu. Ţara merge cu greu înainte, condusă în continuare de o mare masă de funcţionari superiori preponderent fedesenişti – pedeserişti.

5. Cabinetul Isărescu

(22 decembrie 1999 – 28 decembrie 2000). Ţara este stabilizată şi trecce pe creştere economică, datorită celui mai bun premier de până la acel moment, Mugur Isărescu, care conduce un cabinet politic. Succesele ulterioare ale lui Adrian Năstase se datorează în bună măsură muncii lui Mugur Isărescu.

6. Cabinetele Năstase

(28 decembrie 2000 – 28 decembrie 2004). “Carnea” pusă pe os de Isărescu şi CDR este devorată de PSD & acoliţii, care se înstăpânesc, încărcând bugetele cu pomeni electorale şi anvelope groase de asistenţă socială. PSD la guvernare.

7. Cabinetele Tăriceanu

(29 decembrie 2004 – 22 decembrie 2008). Politică de pomeni electorale, birocratizare şi corupţie endemică. Există înalţi demnitari care se opun intrasistem. Băsescu, de la Cotroceni, şi Monica Macovei, de la Ministerul Justiţiei, sunt două exemple. Sunt puse bazele crizei interne bugetare din anul 2009. PSD indirect la guvernare.

8. Cabinetul Boc 1

PDL – PSD – PC (22 decembrie 2008 – 23 decembrie 2009). E un cabinet de compromis,în care cumva căderea este stopată, dar criza se amplifică. Se iau primele măsuri anticriză, în huiduielile opoziţiei ultraconservatoare şi a partenerilor PSD din guvern. PSD la guvernare, în coaliţie.

9. Cabinetul Boc 2

(23 decembrie 2009 – 9 februarie 2012). Cele mai bune executive de după 1990. Ţara este trecută de Boc şi Băsescu printr-o mare criză şi e exemplu de reformă economică în Europa. Se reduc salariile bugetarilor, măsură fără care ajungeam la incapacitate de plăţi şi nu se mai luau salarii la stat, iar pensiile stopau. Se încearcă tăierea pensiilor, atacată de USL la CCR, aşa că guvernul decide impozitarea acestora.

10. Cabinetul MRU

(9 februarie 2012 – 27 aprilie 2012). Viaţă scurtă, MRU nu are timp să fac aproape nimic. Instransigent, integru, este receptat de întreaga clasă politică drept un pericol şi este demis.

11. Cabinetele Ponta 1, 2, 3 şi 4.

Dezastru. Guverne iresponsabile care au trântit economia. În ministere acum este un dezastru major. PSD la guvernare. Privite din perspectiva cabinetelor dragniste, cabinetele Ponta par performante. Nu trebuie să ne lăsăm păcăliţi. Iresponsabilul Vesel a pus bazele actualei situaţii de criză bugetară şi sistemică generalizată.

12. Cabinetele Grindeanu, Tudose şi Dăncilă

În ordine inversă, cele mai slave cabinete de după 1990. Cabinetul Dăncilă, după părerea noastră, cel mai slab guvern avut de România în întreaga ei istorie. Motivele le ştim cu toţi azi. Este de-ajuns să daţi căutare în arhiva website-ului.

Aşadar, PSD a guvernat, direct sau prin interpuşi, din 29 de ani, aproape 22 ani. Este o minune că am realizat şi ce am realizat în aceşti ani.

Share