home EVENIMENT, POLITICA PSD, Partida Rusă încearcă să destabilizeze România

PSD, Partida Rusă încearcă să destabilizeze România

Share

PSD, Partida Rusă încearcă să destabilizeze din nou România, astfel încât în ţară să fie haos, în avanpremiera anului electoral 2016.

Episodul de acum, cu noul Cod Fiscal, este doar ultimul simptom. Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, spune că noul Cod Fiscal va duce deficitul bugetar la 5% din PIB. Este însă o presupunere optimistă, teoretică, aşa cum arată chiar el.

Reducerea TVA (care oricum fusese redusă pe anumite categorii de produse, altă tâmpenie) ar fi făcută fără a se fi realizat anterior un studiu de impact asociat acesteia.

Băieţii ăştia bâjbâie, întinzând mâna-n ceaţă şi sperând să nu şi-o prindă în ceva ascuţit.

Atunci când scazi TVA, trebuie să fii convins că veniturile la buget mai scăzute care rezultă pot fi compensate din altă parte. Sau că vei genera fie şi o creştere a consumului, care să ducă chiar la creşterea colectării de venituri din taxa mai mică. Genul acesta de inginerie fiscală nu a fost însă niciodată punctul tare al PSD.

Cu securea la brâu. Contabilul tâmpit

Ca de obicei din 1990 încoace, PSD este contabilul tâmpit din capul uliţei, care umblă cu securea la brâu prin sat şi ciopârţeşte cum îl taie capul, spre disperarea sătenilor gospodari.

Dar acesta este numai aspectul de discutat, dacă presupunem că există bună-credinţă la politicienii PSD.

Realitatea este însă alta – dincolo de faptul că aceşti oameni sunt nişte primitivi, pe lângă ingineriile fiscale şi loviturile cu mantă de care au fost capabili în anii trecuţi intelectuali ai guvernării ca Videanu – fie el şi corupt ş.a.m.d..

Realitatea este că aceşti domni din PSD, când au mirosit trendul urmăririlor penale, trimiterilor în judecată şi arestărilor în propriul partid, au încropit probabil un plan disperat de contingenţă, în baza căruia să ardă holdele şi să otrăvească fântânile, apoi să spună în anul electoral 2016 că acest lucru a fost făcut de adversarii lor politici, încercând astfel să revină la putere, pentru a continua tentativele de a controla Justiţia.

Modelul de lucru al acestor domni este cel al lui Viktor Ianukovici, care a dus o politică voită de falimentare a iniţiativei private, de prăpădire a bugetelor Ucrainei şi sărăcire progresivă a acesteia.

Minciuni propagandistice

Vom afla în continuare, în anul electoral ce urmează, că în 2015 (când România era în realitate într-o criză profundă, cosmetizată cu statistici probabil falsificate, controlate de Guvern) ţara prospera, iar în 2016 (când guvernul Dreptei, aşa şchiop şi plin de cozi de topor cum va fi el, va încerca să stabilizeze ţara) România se duce de râpă din cauza aceloraşi “incompetenţi băsişti”.

Am mai explicat aceasta: PSD, Partida Rusă este tipic “Partidul Moş Crăciun”, care dă pomeni, aruncă ţara în criză şi despre care omul simplu crede că aduce prosperitatea, iar PDL a fost tipic “Partidul Strânge Cureaua”, care face reformă, impune programe de austeritate, aduce performanţă economică şi pe care omul de rând îl înjură aiurea.

Rămâne de văzut dacă noul PNL va continua această tradiţie sau se va înscrie mai curând în tradiţia grecilor de la Neia Democratia – un partid corupt, iresponsabil şi prăpăditor de ţară.

Puţină istorie

Nu este prima dată când succesiunea FSN – FDSN – PDSR – PSD încearcă să destabilizeze România.

Între anii 1992 şi 1996, FDSN, prin Guvernul Văcăroiu, a încurajat producţia pe stoc şi a destabilizat sistemul bancar controlat de stat. La sfârşitul anului 1996, România era practic în incapacitate de plăţi.

Timp de patru ani, trei guverne ale Dreptei (CDR – Ciorbea, Radu Vasile, Isărescu), între anii 1997 şi 2000, au muncit avan, stabilizând România cu foarte mare greutate.

România anilor 1990 – 1996 a fost un stat izolat politic şi economic, cu o inflaţie galopantă. În acest timp, opoziţia reacţionară (PDSR, ulterior PSD) a afirmat neîncetat în anii 1997 – 2000:

Am lăsat o ţară prosperă şi acum CDR aruncă România în criză!

Vectorii de opinie ai PSD afirmă şi acum acest lucru, instaurând o realitate paralelă. Pe această platformă politică toxică, la finalul anului 2000 PSD a revenit la putere.

Cu Adrian Năstase prim-ministru, în vremuri de detentă economică globală, România a stagnat. Cabinetul Năstase a constituit o anvelopă imensă de ajutoare sociale şi a expandat şi alambicat aberant instituţia guvernamentală.

În anul 2004, Adrian Năstase a pierdut alegerile prezidenţiale în faţa lui Traian Băsescu, apoi guvernarea. Băsescu a reuşit să constituie o coaliţie eteroclită, care a început o reformă cu frâna de mână trasă de Partidul Conservator al lui Dan Voiculescu şi de elementele corupte din PNL.

În anii 2007 – 2008, Cabinetul Tăriceanu (vedem bine acum interesele cui le serveşte fostul prim-ministru Călin Popescu-Tăriceanu) mărea pensiile, anunţa că economia duduie şi nu va fi atinsă de criza subprimelor din SUA şi arunca-n populaţie cu pomeni electorale, în loc să ducă o politică de austeritate economică, penru a amortiza aterizarea crizei în România.

Tăriceanu, dansând pe bani

Aşa cum am explicat de mai multe ori, Cabinetul Tăriceanu ar fi trebuit să facă un audit structural al instituţiei guvernamentale, pentru a reduce la minimum sifonările de bani în propria structură şi a-şi simplifica şi eficientiza activitatea.

În loc să facă acest lucru, Tăriceanu a continuat să expandeze instituţia guvernamentală. Vedem acum (şi vom vedea în continuare în anchetele procurorilor) prin ce infracţiuni au fost prăpădite bugetele Statului Român, în timp ce Tăriceanu afirma că economia duduie.

În 2009, dar mai ales din 2010 până în 2012, cabinetele lui Emil Boc au făcut reformă structurală, scoţând ţara din criză. Tot ce a realizat din 2007 încoace aripa reformistă, pro-europeană şi euro-atlantistă din clasa politică s-a făcut într-un continuu scandal, ca o exorcizare a acesteia de tot răul fesenisto-pesedist acumulat în peste două decenii.

Când a redus cu 20% salariile bugetarilor şi a impozitat pensiile, după ce CCR a declarat neconstituţională scăderea pensiilor, spre exemplu, cupla Băsescu – Boc a fost acuzată de PSD, Partida Rusă că aruncă ţara în criză. Vectorii Sistemului Ticăloşit strigau:

Ţara este în criză! Ne îndreptăm spre faliment! Băsescu e un dictator!

În debutul anului 2012, cu toate acestea, România era un exemplu de reformă structurală în Europa, avea creştere economică şi era stabilă macroeconomic. După manifestaţiile pneumatice din ianuarie – februarie 2012, Cabinetul Boc a demisionat.

Ponta a venit premier în mai, în iulie au urmat lovitura de stat contra preşedintelui Băsescu, referendumul, consolidarea parlamentară la supermajoritatea ultrareacţionară de după 9 decembrie 2012, apoi doi ani de stopare, de declin economic.

Mai ţine minte cineva taxa pe stâlp? Câţi bani s-au strâns? La ce au fost folosiţi aceşti bani? Când? Cum? Mai ţine minte cineva supraacciza pe carburanţii auto? Câţi bani s-au strâns? Câţi kilometri de autostradă s-au construit? Ştim răspunsul: zero.

Restul e minciună propagandistică. România este acum în criză. Profundă. Vinovaţi sunt PSD, Partida Rusă, o gaşcă de infractori disperaţi, care încearcă să arunce ţara în haos ca să rămână ei la putere. În perspectiva post-alegeri 2016.

Citeşte şi
Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a declarat miercuri, la Brăila, că semnarea de către partidul pe
PNl s-a detaşat în intenţiile de vot la europarlamentare, conform unui sondaj recent realizat de
Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat că ştie de la "prieteni şi colegi din
Carmen Avram, de pe lista PSD la europarlamentare, este sluga perfectă. Ea a declarat că
Călin Popescu Tăriceanu continuă seria de declaraţii revoltătoare. De data aceasta, este vorba despre Frans
Jandarmul-şef care a condus acțiunea revoltătoare de la Topoloveni, cu băgarea în dubele Jandarmeriei a
Candidații lui Voiculescu de pe lista PSD vor pleca la PPUSL imediat după validare. Liviu
România nu ajunge în finala Eurovision 2019.Este al doilea an succesiv când se întâmplă acest
Dezbatere electorală aprinsă între Cătălin Rădulescu (PSD), Ionuţ Moşneanu (USR) şi Marian Jean Marinescu (PNL),
Guvernul PSD a pregătit o hotărâre prin care va desființa definitiv spitalul din localitatea timișeană
Share