De ce nu mai contează deloc cine conduce PSD

Share

În acest moment, nu mai are absolut nici un fel de importanţă pentru noi cine anume conuduce PSD din toată această gaşcă de posibili infractori.

Voi începe prin a cita un bun prieten. Comentariul este făcut de el după alegerea lui Liviu Dragnea lider interimar al PSD:

Dacă PSD adoptă o rezoluţie, prin care oricine care are dosar penal pleacă din orice funcţie publică şi din orice funcţe din partid, şi îl alege ca preşedinte interimar pe un condamnat în primă instanţă (deci maximum de idioţenie)…

Ei bine, nu cred că PSD mai are şanse acum să-şi revină ori să se reformeze. Oamenii aceştia sunt prinşi în capcana propriei lor turpitudini. Cine ar putea să fie selectat din structura de partid, cât timp în fruntea acestuia sunt cei de acum? Să vedem în continuare cine anume sunt aceştia.

Victor Ponta, preşedinte PSD, s-a autosuspendat din funcţie. Este urmărit penal în Dosarul Turceni – Rovinari şi de pe 13 iulie este inculpat oficial în acest dosar.

Este, cred eu, ţinut artificial (în logica democratică a lucrurilor) în funcţia de prim-ministru de acoliţii săi din PSD pentru că dacă toţi, pentru petele pe care le au în biografie, s-ar retrage din politică, partidul ar intra în implozie.

Liviu Dragnea, preşedinte executiv PSD, este condamnat încă de pe 15 mai la un an de puşcărie cu suspendare pentru fraudarea Referendumului de demitere a preşedintelui, din vara anului 2012.

Un altul în locul său se retrăgea la conac, din politică, lăsând în urma sa o dâră de tăcere şi sorbindu-şi vinul de butuc, la rece, la pahar, în timp ce se uita la televizor pe Discovery Channel. Dragnea are însă ce apăra: propria sa libertate pare-se, pentru că l-ar aşteapta cel puţin încă un dosar la DNA.

Ion Iliescu, preşedinte de onoare al PSD, este un criminal, care, în conspiraţie cu o putere străină, URSS, a ucis oameni la Revoluţie, pentru ca el şi clica sa comnistoidă să rămână la putere la Bucureşti.

Rămas la putere, a repetat isprava cu crimele cel puţin în 13-15 iunie 1990, la Mineriadă, rămâ-i-ar mintea lucidă şi corpul sănătos, să ştie ce i se-ntâmplă atunci când va fi condamnat pentru faptele sale…

Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Naţional PSD, este femeia de moravuri duplicitare care, ministru al Mediului fiind, şi-a înmatriculat maşină în Bulgaria ca să nu plătească taxa instituită chiar de ministerul pe care-l conducea.

În orice stat din Occident, pentru aşa ceva un demnitar demisiona şi făcea un pas înapoi o vreme. Femeia a candidat la preşedinţia interimară a PSD. Halal…

Andrei Dolineaschi, secretar general PSD, este o vietate ciudată. Pe 29 mai anul acesta, a renunţat la conducerea PSD Botoşani, în semn de solidaritate cu proaspăt-condamnatul Liviu Dragnea.

Dacă a fost condamnat că a chemat oamenii la vot în timpul referendumului, cred că e normal să fiu solidar cu dânsul, pentru că şi organizaţia pe care am condus-o a avut o contribuţie importantă la acel rezultat.

După ce dosarul lui Dragnea a devenit, în instanţă, public, este de porc să afirmi că infractorul acesta a fost condamnat pentru că ar fi chemat românii la vot şi să te solidarizezi cu el.

Cu bună-ştiinţă, Dolineaschi s-a solidarizat cu un infractor. Acum acesta e preşedinte interimar PSD, iar Dolineaschi secretar general.

În continuare, să trecem în revistă vicepreşedinţii PSD:

Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei. Pe 8 aprilie 2015, Ziua News anunţa că DNA îi miroase urmele doamnei primar “pentru participare la infracţiuni”.

Mircea Duşa, ministrul Apărării, ar fi implicat într-un dosar privind prăpădul din pădurile harghitene.

Ion Călinoiu, preşedinte CJ Gorj. Procurorii DNA ar fi ridicat documente ce vizează proiectul „Reabilitare, modernizare şi echipare Ambulatoriu Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu”, informează Pandurul.

Ioan Rus, unul dintre liderii Grupului de la Cluj, s-a retras din prim-planul politicii după ce le-a făcut pe mamele plecate la muncă în străinătate curve şi pe taţii aceloraşi copii golani.

Gabriela Firea, purtător de cuvânt. Este vuvuzeaua de serviciu a PSD, care lansează public intoxicările şi propaganda acestui partid toxic.

Eugen Bejinariu, fost şef al SGG în Cabinetul Adrian Năstase, este unul dintre denunţătorii-cheie din Dosarul Microsoft.

Ion Mocioalcă, preşedintele PSD Caraş-Severin. Este unul dintre politicienii care ar fi dat mită electorală băuturi alcoolice la o întrunire cu alegătorii, de dinainte de alegerile din 9 decembrie 2012.

Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, ca şi fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma, sunt trimişi în judecată pentru fapte de corupţie.

Nicu Bănicioiu, ministru al Sănătăţii, ca şi un alt fost deţinător al acestui portofoliu, liberalul Eugen Nicolăescu, a fost audiat la DNA în calitate de martor, în dosarul preşedintelui CJ Ialomiţa, Silvian Ciupercă.

Titus Corlăţean, fost ministru de Externe în alegerile legislative timpul alegerilor din noiembrie 2014, a fost implicat în încercarea de micşorare, pe cât posibil, a numărului de români din diaspora care să poată să voteze.

În luna decembrie a anului trecut, după vot, presa a publicat informaţia conform căreia DNA ar urma să-l pună sub acuzare în acest dosar.

Marian Oprişan, mafiotul-şef al Judeţului Vrancea, este în aşteptarea sentinţei definitive şi irevocabile în Dosarul Căprioara.

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, este cunoscut pentru evaziunea fiscală masivă pe care ar fi făcut-o atunci când a vândut, ca persoană fizică, la clienţii persoane fizice, locuinţele pe care le construise societatea sa, eludând astfel plata TVA. Oricum, daţi căutare pe Google “evaziune fiscală“, ca noi.

Negoiţă ar fi urmărit de DNA pentru perceperea de comision şi taxă de încredere în anveloparea blocurilor din sectorul peste care stă de prea mult timp în funcţia de edil.

Constantin Niţă, fost ministru al Economiei, a fost audiat în Dosarul Mită la Hidroelectrica în noiembrie 2013. De atunci aşteptăm.

Dan Nica, în prezent europarlamentar, este băgat până peste cap în Dosarul Microsoft – EADS şi se spune că s-a decis să colaboreze cu DNA.

Ecaterina Andronescu, senator PSD, este cu imunitatea parlamentară ridicată în Dosarul Microsoft şi e ţinută, în acest moment, cu capul deasupra apei de către procurorii de caz.

Concluzie

Aşadar, cine ar putea să conducă, în aceste condiţii, PSD? Nimeni, desigur. PSD va continuă să decadă electoral, până când gaşca de puşcăriabili care gripează PSD şi întreaga clasă politică va pricepe că nu mai e cale de întors şi trebuie să spună la revedere fenomenului politic.

Share