PSD nu se învaţă minte. Vrea creşterea pensiilor cu încă 32%!

Share

PSD, după ce a forţat propagandistic mâna Cabinetului Orban, cu o creştere a pensiilor cu 40%, face noi promisiuni electorale, legate de alegerile legislative.

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a prezentat noul program de guvernare al PSD, pentru alegerile parlamentare programate pe 6 decembrie.

Programul acesta de guvernare prevede creșterea pensiilor cu 32%, în următorii patru ani, suplimentar față de creșterea cu 40%, care ar fi trebuit să intre în vigoare în acest an, dar care a fost redusă de guvern la o creștere de 14%.

download Programul de guvernare PSD

PSD mai promite creșterea cu 57% a salariului minim brut pe economie, dublarea alocațiilor pentru copii sau scăderea impozitului pe veniturile salariale ale angajaților în funcție de numărul de copii.

Nici un proiect de mare infrastructură nu e menționat în documentul făcut public de PSD, care arată însă că în 2021 va face investiții publice mai mari cu 12 miliarde de lei decât cele din acest an.

În ceea ce privește creșterea veniturilor bugetare, PSD propune măsuri generale, de principiu, de care se ocupă acum Cabinetul Orban, precum digitalizarea / interconectarea caselor de marcat de la ANAF, reducerea arieratelor recuperabile la buget, raționalizarea cheltuielilor și prioritizarea proiectelor finanțate din bani publici, introducerea contractelor de performanță în instituții publice și companii de stat.

PSD propune și schimbarea radicală a politicii fiscale, prin:

  • impozit zero pe salariul minim (aşa cum a promis şi la precedentele alegeri şi nu a făcut)
  • Scăderea impozitului la salariați în funcție de numărul de copii
  • Scădere impozit la salariile mai mici de 6.000 de lei.
Share