Klaus Iohannis anunţă. CNA trebuie restructurat din temelii!

Share

Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a referit în premieră la necesitatea ca instituţia Consiliului Naţional al Audiovizualului să fie restructurată.

“Pentru CNA trebuie găsită altă formulă, altă lege de funcționare, pentru a avea realmente persoane competente și independente”, a spus Iohannis.

Întrebare: Tocmai ați vorbit despre campanie la radio și la TV, despre campania electorală. Ce aș vrea să vă întreb: în ultimul raport al Comisiei Europene vizând statul de drept din România, se vorbește despre importanța independenței instituțiilor, autorităților din domeniul media și, de asemenea, sunt exprimate preocupări cu privire la eficiența CNA-ului nostru.

Preocupări au fost exprimate și în spațiul public românesc. Știm cu toții că nu o dată în spațiul public s-a afirmat că CNA a eșuat în îndeplinirea misiunii sale.

Am asistat la o campanie electorală pentru locale care a fost catalogată drept una din cele mai murdare din ultimii 30 de ani și se apropie o campanie electorală pentru parlamentare. Aș vrea să vă întreb: cum apreciați dumneavoastră prestația CNA-ului?

De asemenea, dacă se impun schimbări în modul în care funcționează, în opinia dumneavoastră, și dacă ne putem aștepta la proiecte în acest sens.

Klaus Iohannis: În CNA sunt unele persoane foarte calificate, independente, care își fac treaba foarte bine. Pe de altă parte, știm că CNA este constituit pe baza unui vot politic, deci, într-un fel, zic eu, nepotrivit, reflectă majoritățile din Parlament, adică mai mulți pesedişti decât altceva, și atunci deja ne dăm seama că este un pic problematic.

După părerea mea, pentru CNA trebuie găsită altă formulă, altă lege de funcționare, pentru a avea realmente persoane competente și independente în CNA, care atunci vor putea să ia măsuri așa cum se cuvine.

Deci, încă o dată, sunt persoane competente, independente, bine intenționate, dar CNA în ansamblu putea să facă o treabă mai bună.

Share