home CORUPTIE, POLITICA PSD mutilează în Parlament starea de alertă a Guvernului

PSD mutilează în Parlament starea de alertă a Guvernului

Share

Parlamentarii PSD au adus modificări majore proiectului de lege înaintat de Guvern privind starea de alertă. PSD controlează majoritatea în Senat.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Senatorul PNL Iulia Scântei a declarat că proiectul legislativ a fost căsăpit de PSD. Ea a susţinut că bătrânii vor rămâne fără protecţia necesară.

„Din păcate aţi decapitat această lege, românii nu mai pot fi protejaţi. Nu aţi făcut decât să faceţi imposibilă declararea din 15 mai a stării de alertă. În 15 mai romanii nu vor putea să beneficieze de starea de urgenţă. Proiectul e prost redactat, neconstituţional şi nu asigura o protecţie împotriva COVID 19”, le-a spus pesedistilor, anterior, Iulia Scântei.

Principalele modificări:

Parlamentul încuviinţează starea de alertă, în cel mult trei zile de la decizia Guvernului, dacă se instituie pe întreg teritoriul României

Dacă Parlamentul respinge solicitarea de încuviinţare, starea de alertă încetează de îndată Starea de Alertă nu poate fi instituită pe o perioadă mai mare de 30 de zile. Prelungirea se poate face tot pentru o perioadă de 30 de zile Telemunca se poate decide, de către angajator, cu consimţământul angajatului

S-a eliminat articolul care prevede posibilitatea suspendării, pe durata stării de alertă, a persoanelor cu funcţii de conducere din Ministerul Sănătăţii sau din spitalele şi instituţiile aflate în subordinea ministerului, pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

Redeschiderea teraselor din 15 mai, propunere adoptată la propunerea lui Şerban Nicolae

„Pe durata stării de alertă poate fi permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice care nu se consuma în spaţiile menţionate la alin. (1), cu excepţia teraselor, unde se respectă măsurile de protecţie sanitară”, este propunerea introdusă de Şerban Nicolae.

„Am corectat aproape toate articolele proiectului de lege, puţine au rămas neatinse”, a declarat Şerban Nicolae, preşedintele Comisiei Juridice din Senat.

Share