PSD jefuieşte comunele doljene la greu, într-un mare fel VIDEO

Share

O nouă anchetă realizată de Recorder scoate în evidenţă jaful generalizat din comunele conduse de primari PSD, din Oltenia, în special din judeţele Olt şi Dolj.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Aceştia au plătit sume uriaşe pentru introducerea de alimentare cu apă, la preţuri supraevaluate de sute de ori, în condiţiile în care apa nu este potabilă.

“Am vrut să aflăm unde s-au scurs banii europeni care ar fi trebuit să îmbunătăţească vieţile a milioane de romani şi am descoperit o adevărată catastrofă: licitaţii cu câştigători cunoscuţi dinainte, firme de partid care umfla preţurile de sute de ori, lucrări făcute doar pe hârtie şi echipamente performante înlocuite cu cele mai ieftine instalaţii, reţele de apă care cedează la scurt timp după inaugurare sau care le livrează cetăţenilor apa contaminată cu bacterii fecale pe post de apă potabilă, instituţii de control politizate, asistând pasive la fraudarea fondurilor europene”, relatează Alex Nedea de la Recorder.

Unul dintre primarii cu care a vorbit este Preda Cristache (PSD) din Gângiova (Dolj). Acesta a recunoscut senin situaţii scandaloase privind contracte supraevaluate de sute de ori pentru reţelele de apă.

„Statisticile oficiale ridică mari semne de întrebare cu privire la lucrările de infrastructură din zona Olteniei. În judeţul Dolj s-au alocat, în ultimii 12 ani, 140 de milioane de euro pentru reţele de apă şi canal, dar efectele acestor investiţii sunt inexistente. În loc să crească numărul persoanelor racordate la o reţea de apă, a scăzut în această perioadă cu 17.000, conform INS”, afirma Recorder.

Localnicii sunt indignaţi de ce se întâmplă.  „Un puţ e ridicat la valoarea de un miliard două sute. Ba, dă-l dracu de puţ cu mama lui, că am făcut şi noi fântâni şi ştim şi noi cât costă un puţ. Că ne avem bine cu Olguta, că ne avem bine cu dracu să ne mai pieptene”, afirma indignată o femeie din Dolj, care pomeneşte astfel numele Olgutei Vasilescu.

Judeţul Dolj este condus de cuplul Olguta Vasilescu-Claudiu Manda, majoritatea primarilor fiind de la PSD.

Lia Olguta Vasilescu şi soţul ei, Claudiu Manda, au lansat vineri mai multe atacuri la adresa ardelenilor, în cadrul conferinţei judeţene de alegeri a PSD Dolj.

„Sunt foarte multe trosoane de autostrăzi deschise doar în zona Ardealului, nimic pe sud. Nimic pe Moldova. De ce? De ce toate guvernările de dreapta s-au dus numai pe zona aia? E corect să fie aşa?

(…) De ce este subfinantat drumul expres Piteşti Craiova? Ştiţi că la ora actuală constructorii lucrează pe avansul care s-a plătit de către guvernarea PSD?”, a atacat Lia Olguta Vasilescu, preşedinte PSD Craoiva, în cadrul unui discurs susţinut în fata pesedistilor din Dolj.

La rândul său, Claudiu Manda, preşedinte PSD Dolj, a sugerat că pe ardeleni nu-i ajută capul întrucât votează „cu dreapta” deşi partidele de dreapta „le-a tăiat din salarii, a dus economia în jos”.

„Ce se întâmplă acolo în Ardeal, în care de fiecare dată când guvernarea de dreapta le-a tăiat din salarii, a dus economia în jos, au dovedit că nu sunt în stare să guverneze, şi de fiecare dată când sunt alegeri votează cu dreapta că este în trend. Nu înţeleg, dar probabil că până la urmă o să înţeleg”, a declarat Claudiu Manda.

Share