PSD iar face troc pe legi cu UDMR, pentru moţiunea de cenzură

Share

Rareş Bogdan susţine că PSD se pregăteşte de o nouă concesie UDMR, în privinţa unor proiecte de lege privind educaţia în şcoli.

Proiectele ar urma să intre în vigoare prin adoptare tacită, astfel încât să obţină sprijin pentru moţiunea de cenzură.

„Extrem de GRAV: PSD vinde educaţia romanilor pentru voturi! PSD pregăteşte din nou, o serie de concesii electorale, care schimbă radical legea educaţiei, în speranţa obţinerii sprijinului parlamentar UDMR pentru votarea moţiunii de cenzură împotriva guvernului liberal. Practic, scopul acestei înţelegeri este încercarea de trecere a trei proiecte de lege prin adoptare tacită, în sesiunea extraordinară convocată de PSD.

Nouă sesiune extraordinară a fost convocată cu un singur obiectiv: citirea moţiunii de cenzură şi vânzarea educaţiei romanilor, cu scopul de a obţine voturile pentru moţiune, în schimbul concesiilor făcute. De fiecare dată, în perioada jocului politic al moţiunii de cenzură, PSD a scos din sertare aceste iniţiative nocive şi le-a folosit ca troc politic, ca interes de partid, împotriva interesului naţional. Dezbaterea unor proiecte care modifică substanţial legea educaţiei, dar şi bugetul în mod semnificativ, nu poate fi subiectul unui troc politic, pe care PSD îl face pentru voturi, la moţiunea de cenzură, una, de altfel, profund neconstituţională.

Atrag atenţia liderilor PSD să nu se joace cu focul, aşa cum a mai făcut-o atunci când a pus la vânzare contra voturi, interesele naţionale. Suntem adepţii dialogului politic deschis la problemele fundamentale educaţiei şi respingem categoric orice tentativă a PSD de a folosi politic, educaţia copiilor noştri”, anunţă Rareş Bogdan.

Preşedintele Klaus Iohannis a sancţionat deja cu duritate complicităţile dintre PSD şi UDMR, privind teme care afectează interesul naţional.

„Jo napot kivanok, PSD. Este incredibil, dragi romani, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Cameră Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României. În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile romanilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. Jo napot, Ciolacu. Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri?”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Share