home CORUPTIE, POLITICA PSD este în sevraj pe intenţia de vot, conform ultimului sondaj IMAS

PSD este în sevraj pe intenţia de vot, conform ultimului sondaj IMAS

Share

PSD este în sevraj pe intenţia de vot la alegerile care se apropie. Toate eforturile destructive pentru România, făcute în ultimele luni, nu au dus la nimic bun.

PSD a scăzut în intenţiile de vot de la 23,4%, în iulie, la 20,8% în august, în timp ce PNL se menţine relativ constant raportat la luna precedentă, când era cotat cu 33,4%, înregistrând 33,6% din opţiuni, relevă un sondaj realizat de IMAS pentru Europa FM.

Sondajul realizat de IMAS chiar înaintea campaniei electorale pentru alegerile locale indică o scădere semnificativă pentru PSD, de la 23,4% în iulie la 20,8% în această lună.

Pentru PSD este cel mai slab scor din ultimele 8 luni. Doar în ianuarie a mai înregistrat partidul condus de Marcel Ciolacu un procentaj mai slab (20,6%), în rest având între 23 şi 25 de procente.

Pentru PNL, luna august nu aduce schimbări majore. Liberalii sunt creditaţi cu 33,6% din intenţiile de vot.

Pe locul 3 în ierarhia politică este Alianţa USR – Plus, cu 18,3% din opţiuni – o uşoară creştere faţă de luna iulie, când Alianţa era pentru prima dată inclusă în sondaj.

Pro România creşte în această lună, ajungând la 10,6%, după ce în iulie partidul lui Victor Ponta cobora la 9,7%, informează News.ro.

UDMR staţionează deasupra pragului electoral cu 5,7%, după ce în iunie era creditată cu doar 3,4%, iar în iulie înregistra o revenire (5,6%).

PMP rămâne sub limita care i-ar permite să intre în Parlament (4,1%), iar ALDE scade şi mai mult în sondaje, fiind creditată cu doar 2,4% din intenţiile de vot.

Pentru formaţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu este cel mai slab scor, reprezentând mai puţin de o treime din procentajul pe care îl avea în urmă cu exact un an (7,4% în august 2019).

Barometrul Europa FM a fost realizat de IMAS în perioada 6 – 26 august, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

Share