home CORUPTIE, POLITICA PSD, paranoia cartelului de presă şi distanţarea de Vadim (Stenograme PSD)

PSD, paranoia cartelului de presă şi distanţarea de Vadim (Stenograme PSD)

Share

PSD nu s-a schimbat deloc în toţi aceşti ani, dar şi-a schimbat însă modalitatea de manifestare publică şi scopurile în care acţionează politic.

• ieri şi azi, când PRM e în PSD: Codrin Ştefănescu: PSD numeşte miniştri cu probleme penale pentru că poate

Rezultă din următoarea stenogramă. Aici vedem în continuare un Adrian Năstase obsedat de controlul presei. În mintea acestui biet om paranoic, dacă trei organe de presă dau aceeaşi ştire, nu o fac pentru că e un fapt de presă ce trebuie tratat, ci este vorba despre un cartel de presă.

Pe de altă parte, din ceea ce spune acelaşi Năstase, dar şi din ce spune Bogdan Niculescu Duvăz, rezultă tendinţa PSD de a se distanţa de Vadim şi PRM. Motivul: un exerciţiu de imagine intern şi interesele externe legate de Internaţionala Socialistă. Şi atât. Pe fond, PSD a fost întotdeauna un partid ultranaţionalist şi reacţionar.

Adrian Năstase: “Ăsta e deja un cartel de presă, e clar”

Adrian Năstase: Da. Păi nu, ăsta e deja un cartel de presă, e clar. Păi, în momentul în care aceeaşi informaţie îţi apare simultan în trei ziare, este clar că ei s-au înţeles. (…) Nu e vorba de interese, nu e vorba de asta, însă noi riscăm să vedem ceea ce am anunţat.

Practic, ziarele care au continuat, după ce noi am dat dreptul la replică, să puncteze toată chestiunea asta, cred că trebuie să facem acţiune în instanţă fără nici un fel de problemă. Eu mă refer la Naţional.

Şi să discute domnul avocat, deci domnul avocat să discute cu el, după aceea să explice de ce, după ce am dat dreptul la replică, după ce Vadim a recunoscut că nu s-a întâlnit cu mine, cu Cozmâncă, după ce am explicat cum s-a întâmplat cu telefonul, şi ştiţi foarte bine, că eraţi toţi acolo. Vadim s- a referit…

Oftică pe Stelian Tănase

Aşa că l-am adus noi la TVR 1 şi explică Stelian Tănase că a fost ideea lui, la propunerea lui Dorel Şandor. Asta trebuie – în independentul de astăzi am văzut. Deci trebuie să arătăm că este, de fapt, o combinaţie pe care o fac băieţii ăştia. Sigur, trebuie să fim atenţi în ceea ce priveşte relaţia cu presa, dar… Poftim? (…)

A.N.: Este treaba lor ce vor să facă. Deocamdată, ei fac combinaţii cu PD şi cu PNL. Nu ştiu ce vor face mai târziu, iar noi în nici un caz nu putem să facem nici o înţelegere cu PRM, dacă nu ne gândim cumva să ieşim din Internaţionala Socialistă, să ne înţelegem, să fie foarte clar între noi. (…)

Duvăz: Opoziţia vrea să ne pună PRM în braţele PSD

Bogdan Niculescu-Duvăz: Vroiam să vă spun – poate era bine să vă spun înainte – am informaţia pusă înainte să înceapă această poveste, că se pregăteşte acest tip de atac în rândul opoziţiei, şi anume să ne pună în braţe PRM şi să estompeze, pe de o parte, alianţa de care vorbeşte domnul Mitrea şi care este reală şi e singura speranţă, cel puţin pentru teritoriu, la ei, de guvernare, ei nu au altă speranţă şi, pe de altă parte, să folosească faptul că Vadim încearcă să se spele în ipoteza unor alegeri prezidenţiale în care să aibă şansa să concureze şi chiar el poate să gândească să şi câştige.

Şi atunci, pe această schimbare de registru a lui, pe această alianţă pe care ei o preconizează, încearcă toată povestea, să pună în braţe, Vadim se schimbă, pentru că PSD are nevoie de un alt fel de Vadim şi de alt fel de PRM şi să ni-i pună şi în braţe, deci să ne creeze şi un punct negativ din punctul ăsta de vedere. (…)

Share