home ECONOMIE PSD, bugetul general consolidat pe 2017, musca şi betoniera

PSD, bugetul general consolidat pe 2017, musca şi betoniera

Share

Dincolo de aspectul comic al metaforei pe care o voi face, PSD azi e în situaţia metaforei cu musca şi betoniera. Voi explica în continuare la ce anume mă refer. Într-un proiect de buget enunţat săltăreţ de PSD în programul electoral de guvernare, apar nişte cifre ciudate.

Cea mai ciudată este o creştere economică prognozată de 5,5%. Cele mai optimiste evaluări ale INS pentru trimestrul al III-lea dau un 4,9% anualizat. Toţi analiştii consultaţi de mine pentru România liberă spun acelaşi lucru (sintetic):

Este aproape imposibil ca acest lucru să se întâmple. Cifra aceasta este o scoatere din burtă a copilului angelic, care anul viitor se va dovedi negru la faţă ca realitatea.

Am publicat un interviu în exclusivitate cu Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, care spune cam acelaşi lucru. Mă refer la prima frază.

Cum se face PSD, cu cinism, că nu ştie adevărul

O muscă bâzâie strategic, în căutarea de mâncare. Ştim de obicei pe ce anume se aşează. Vede în zare o betonieră plină cu dejecţii mustoase şi un roi de surate halind pe săturate. Se decide să călătorească până acolo.

Dar problema muştei este că nu ia în calcul variabilele din dimensiunea temporală a lucrurilor. Să zicem că până la betoniera din visul realităţii sunt 7,2 kilometri. O muscă zboară cu 7,2 km/h, deci într-o oră probabil va ajunge la destinaţie.

Ceea ce nu ia în calcul este că în acea oră se pot petrece o mulţime de lucruri. De exemplu, pe drum poate să înceapă o furtună. Într-o oră, cu 30 km/h, betoniera asta poate să ajungă departe. Poate să explodeze. Se poate scufunda în pământ, aşa cum foarte bine poate să dispară, teleportată. Viaţa reală e complexă.

Cine ştie adevărul şi minte calificat

Conducerea PSD nu este formată din muşte, ci din oameni. Aceşti oameni ştiu exact cum stau lucrurile în România, aşa cum cunosc foarte bine provocările anului 2017. Şi totuşi, ei au spus o poveste electoratului propriu, în care acesta a crezut.

Faptul că această poveste a fost livrată cu cinism dovedeşte turpitudine. Am scris despre asta în articolul de opinie referitor la povestea taxelor scoase, ba puse, ba iar scoase din Codul fiscal.

PSD continuă să mintă şi să elasticizeze realitatea. Ştim că minciuna se plăteşte. Interesant este de urmărit cum anume va plăti partidul puşcăriaşului Dragnea anul viitor. Şi dacă va plăti.

Citeşte şi
PSD a anuntat ca va depune plangere penala impotriva lui Rares Bogdan si a senatorului
Premierul Viorica Dancila, liderul PSD, a comentat declaratia liderului ALDE, care a spus ca nu
PSD şi-a bătut joc de finanţele ţării în ultimele şase luni de zile! Datoria externă
În CEx PSD, s-a discutat mutarea de la STS la AEP a softului pentru depistarea
Premierul Viorica Dăncilă le-ar fi comunicat liderilor PSD, în cadrul unei întâlniri, după ședința de
Jurnalistul Sebastian Zachmann (Adevarul) anunta ca Mihai Tudose l-a impiedicat pe Victor Ponta sa aduca
Sute de primari PSD își negociază candidatura pentru alegerile locale din anul 2020 cu alte
În interiorul PSD este un haos total. Liderii social-democrații nu vor să susțină un candidat
PSD îşi continuă căderea în sondajele de opinie.Europa FM a căutat să afle care sunt
Partidul Neamul Romanesc, o falangă a PSD, anunta o contramanifestatie in Piata Victoriei, pe 10
Share