home CORUPTIE, POLITICA PSD-ALDE, val de murdării despre Codruţa Kovesi trimise colegilor din PE

PSD-ALDE, val de murdării despre Codruţa Kovesi trimise colegilor din PE

Share

PSD-ALDE, prin europarlamentarii săi, duce un război subteran intens, în aceste zile, împotriva Laurei Codruța Kovesi, pentru a o împiedica să ajungă la șefia Parchetului European.

Aşa rezultă dintr-o serie de mail-uri trimise europarlamentarilor. Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai le-a trimis pe 20 februarie colegilor din Parlamentul European un mail, în care îi anunță că Laura Codruța Kovesi este investigată de secția specială pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați și le-a pus la dispoziție comunicatul de presă.

”Este important să fiți informați în legătură cu informațiile formulate împotriva Laurei Codruța Kovesi, selectată pe lista scurtă pentru funcția de Procuror European”, se arată în mail.

PSD-ALDE are aceiaşi adversari în PE, din grupul român: Monica Macovei şi Cristi Preda. Bonus – Siegfried Mureşan

Europarlamentarul Monica Macovei a replicat cu un mail în care le trimite tuturor europarlamentarilor traducerea unui articol din HotNews.ro, care anunță că secția specială a înregistrat plângerea formulată de site-ul Luju împotriva prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Macovei traduce integral articolul, pe care îl trimite cu mesajul: ”Acesta este modul în care PSD-ALDE se folosesc de instituțiile statului pentru a-i ataca pe cei care îndrăznesc să-i critice”.

Dan Nica cel agresiv, vectorul PSD-ALDE

Unul dintre cele mai agresive mail-uri este transmis însă de europarlamentarul Dan Nica, coordonatorul europarlamentarilor PSD din PE. Acesta le scrie colegilor din PE despre recenta decizie a coordonatorilor din comisia LIBE (libertăți civile și justiție) și CONT (Comisia de Control Bugetar) din Parlamentul European.

Cele două au decis procedura în ce privește numirea viitorului Procuror European. Nica se referă la faptul că cele două comisii ar fi hotărât să nu existe un vot în comisii, ci să desemneze viitorul procuror european prin emiterea unei recomandări care să fie aprobată formal de Conferința Președinților (liderii de grup din PE).

”O astfel de procedură încalcă nevoia de a exercita și respecta democrația în interiorul Parlamentului European și nu respectă dreptul natural și legitim la vot al europarlamentarilor, votați de cetățenii europeni”, se mai arată în mail-ul lui Nica. În opinia sa, în absența unei proceduri de vot, cel puțin la nivelul comisiilor, dacă nu în plen, rezultatul nu poate fi legitim doar pe baza votului acordat de coordonatori.

PSD-ALDE, în propagandă. Ţapardel, la fel

Un alt europarlamentar PSD, Claudia Țapardel, revine cu un mail adresat tuturor europarlamentarilor, în care se declară de acord cu observațiile lui Dan Nica și critică faptul că viitorul procuror european șef ar urma să fie desemnat doar de coordonatorii comisiei LIBE.

”Este absolut necesar ca această decizie să fie luată de toți membrii comisiei LIBE și de către toți membrii Parlamentului European, la fel ca alte decizii privind șefia Curții Europene de Audit sau Curții Europene de Justiție”, mai arată Țapardel în email-ul trimis colegilor.

Un mail similar le-a trimis europarlamentarilor și Maria Gabriela Zoană (PSD), care susține că membrii PE nu ar putea vota un candidat care are probleme cu justiția în propria ei țară.

PSD-ALDE, furibund. Victor Boştinaru, pe metereze

Cu câteva zile înainte, un alt europarlamentar PSD, Victor Boștinaru, le-a transmis tuturor europarlamentarilor un mail cu scrisoarea transmisă de ministrul justiției, Tudorel Toader, tuturor miniștrilor de justiției din statele membre, în care le explică motivele revocării Laurei Codruța Kovesi de la DNA și deciziile Curții Constituționale.

Reprezentanții celor 22 state membre care fac parte din structura Parchetului European l-au votat ieri pe candidatul francez, Jean – Francois Bohnert (șeful Parchetului din orașul Reims), pe primul loc, urmat de Laura Codruța Kovesi și candidatul german Andres Ritter.

Este vorba deocamdată despre un vot indicativ, care ar putea fi urmat de alte runde de vot în Consiliu, a explicat europarlamentarul Monica Macovei.

Share