home CORUPTIE, POLITICA Petiţie pentru Kovesi la Parchetul European. Semnează aici!

Petiţie pentru Kovesi la Parchetul European. Semnează aici!

Share

Comunitatea Declic a iniţiat o petiţie pentru Kovesi. Scopul iniţiativei civice este ca responsabilii europeni să vadă că Laura Codruţa Kovesi este susţinută puternic de români pentru a fi procuror general al Parchetului European.

SEMNEAZĂ PETIŢIA PENTRU KOVESI LA PARCHETUL EUROPEAN

Mai jos, cauza.

Către: Preşedintele Parlamentului European, d-l Antonio Tajani; Miniştrii Justiţiei din statele membre ale Uniunii Europene
Susţinem candidatura Laurei Codruţa Kövesi pentru funcţia de procuror şef european

Stimate domnule preşedinte, stimaţi domni Miniştri,

prin prezenta, semnatarii, cetăţeni ai statului român, vă solicităm explicit să respingeţi ferm tentativa Ministrului Justiţiei din ţara noastră de a o defăima pe d-na Laura Codruţa Kövesi, cu intenţia de a descuraja alegerea domniei-sale în funcţia de Procuror-şef european. Vă solicităm respectuos, de asemenea, ca la momentul votului să comunicaţi Legislativului european existenţa prezentei iniţiative.

Este opinia fermă, asumată explicit, a fiecăruia dintre semnatarii acestui demers că, prin gestul său, Ministrul Justiţiei din România nu doar că nu ne reprezintă interesele şi voinţa ci, dimpotrivă, continuă în mod abuziv un efort personal şi guvernamental de subordonare politică a justiţiei şi de oprire a luptei împotriva corupţiei în România. Pentru cetăţenii români oneşti, Laura Codruţa Kövesi a căpătat o valoare simbolică tocmai prin efortul ei (şi al Departamentului Naţional Anticorupţie, sub conducerea ei) de a investiga faptele de corupţie la nivel înalt în ciuda actelor politice şi a modificărilor de legislaţie pe care actuala putere politică le-a realizat tocmai pentru a-i proteja pe politicienii corupţi.

De ce este important?
Faptul că preşedinţia europeană este deţinută vremelnic, prin mecanismul de rotaţie, de către ţara noastră nu trebuie să ducă la alterarea, nici măcar cu o iotă, a politicilor europene în domeniul justiţiei. Uniunea Europeană s-a exprimat deja cu deplină claritate privind abuzurile repetate comise de către guvernele României, în ultimii doi ani, în detrimentul justiţiei şi prin reprimarea brutală a protestelor cetăţeneşti în sprijinul sistemului judiciar.

Domnul Toader, ca şi alţi reprezentanţi ai Guvernului nostru, inclusiv Prim-Ministrul Dăncilă, continuă să sfideze instituţiile europene prin afirmaţiile lor repetate potrivit cărora Comisia de la Veneţia, GRECO, Consiliul Europei şi chiar Parlamentul European ar fi adoptat diverse documente critice la adresa României pentru că nu s-au informat corect privitor la situaţia din ţara noastră. În aceste condiţii, a lua în serios/ a conferi validitate demersurilor defăimătoare ale ministrului Toader ar constitui, pentru organismele europene amintite, gesturi de auto-contestare.

Citeşte şi
Franța și-a schimbat poziția în privința procedurii de numire a procurorului european și că o
Într-un interviu acordat BBC, Laura Codruța Kovesi a făcut mai multe declarații cu privire la
Acum v-aţi lămurit, din punctul de vedere al Federaţiei Ruse, care e rostul sezonului european
Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, susține că, indiferent de ofensiva PSD-ALDE, care face
Europarlamentarul ALDE Renate Weber a anunţat că este posibil ca Laura Codruta Kovesi să rămână
Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost întâmpinată cu flori, aplauze și scandări
Comunitatea „Declic” a reuşit să strângă, pentru candidatura pe care o susţine Codruţa Kovesi la
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că s-ar fi bucurat de posibilitatea numirii Laurei Codruţa
Ludovic Orban, Dan Barna şi Dacian Cioloș au anunțat că o susțin în totalitate pe
Amplul articol din „The Guardian”, favorabil Laurei Codruța Kovesi, l-a enervat pe Eugen Nicolicea, care
Share