home POLITICA PSD ALDE îl ameninţă pe Iohannis ca să nu îi respingă nominalizările

PSD ALDE îl ameninţă pe Iohannis ca să nu îi respingă nominalizările

Share

Coaliţia PSD ALDE îl ameninţă pe Klaus Iohannis cu suspendarea din nou. Tehnica este simplă: afirmă că acesta a încălcat Constituţia. Ceea ce este complet fals. Preşedintele s-a referit corect la prezumţia de nevinovăţie.

Prezumţia de vinovăţie a Clanului PSDragnea & afiliaţii

În realitate, umplând spaţiul public cu ideea că şeful statului nu respectă prezumţia de nevinovăţie, coaliţia ultrareacţionară face presiuni asupra preşedintelui. Motivul: să nu îi respingă nominalizările pentru noii miniştri.

PSD ALDE a procedat la fel acum un an

PSD ALDE a folosit exact acelaşi model acum un, imediat după anunţarea rezultatului alegerilor. Şi înainte de nominalizarea primei propuneri de prim-ministru. Atunci, Dragnea spunea, ameninţător:

Vom face o singură propunere de premier la domnul preşedinte. Dacă o refuză, discutăm în altă parte.

Sensul noilor ameninţări de acum este acelaşi. Este mai implicit pe motivaţia reală şi mai explicit pe ameninţare. Motivaţia reală este acceptarea lui Paul Stănescu şi Feli Stroe de către Klaus Iohannis. Ameninţarea, mai explicită, este că va fi suspendat, pentru că a încălcat Constituţia.

Liviu Dragnea încearcă astfel să solidarizeze cercurile corupte din PSD în jurul său, în numele unui obiectiv comun.

PSD ALDE e în criză. Dragnea, 8% popularitate, nu mai stă de vorbă cu Iohannis, 65%

În realitate, coaliţia PSD ALDE este într-o profundă criză. Liviu Dragnea, cu o popularitate de partid balama, spune că nu se va mai duce la Cotroceni. El n-ar mai discuta cu Iohannis decât după alegerile prezidenţiale:

Da, cred din ce în ce mai mult că președintele Iohannis nu mai este neimplicat politic. Îmi pare foarte rău. Nu mai am încredere. Îi transmit și doamnei purtător de cuvânt să nu mai dea sfaturi PSD-ului.

Vrea să își spună părerea, face o adeziune, se înscrie la noi. Sunt deschis la dialog de doi ani de zile. Am stat cu mâna întinsă până când am amorțit. Nu cred că am făcut ceva împotriva instituției prezidențiale.

PSD ALDE se adânceşte într-o criză tot mai profundă

Liderii coaliţiei PSD ALDE încearcă în realitate să recoaguleze filialele scindate în jurul lor. Nu vor reuşi. Vuvuzelele media A3, RTV, DCNews etc. îl linşează mediatic pe preşedinte. Călin Popescu Tăriceanu vorbeşte în aceeaşi logică:

Nu am să mai merg la Cotroceni, având în vedere declarațiile politice cu totul și cu totul nefirești pentru un președinte. Mă refer la declarațiile pe care Klaus Iohannis le-a făcut în ultima perioadă.

A reluat aceste formule care l-au consacrat în trecut. Este regretabil. Cred că este bine să ne vedem fiecare de preocupările sale principale.

Denaturarea realităţilor democratice

Nu mă interesează dacă primesc demisii sau demiteri. Important este să fie o echipă guvernamentală care nu are problemele de integritate, care e dispusă să meargă înainte şi să îţi facă treaba. Persoane cu probleme penale nu au ce căuta în primul rând al funcţiilor statului. În politică nu funcţionează prezumţia de nevinovătie ca în justiţie.(…)

Aud tot timpul politicieni care spun că nu sunt vinovate şi trebuie să funcţioneze prezumţia de nevinovăţie. Da, în faţa justiţiei, dar în politică trebuie să fie altfel. Cum să creadă românii într-un guvern care are acolo persoane suspecte.

, a declarat Iohannis. Limitată la spaţiul politic, declaraţia este practic identică, din punctul de vedere al mesajului, cu un articol scris de mine cu puţin timp înainte. În realitatea Iohannis a atins esenţa denaturării mesajului politic de către vectorii PSD ALDE, în chestiunea prezumţiei de nevinovăţie.

EI au tot interesul să afirme că aceasta reprezintă altceva decât ce este în realitate. PSD ALDE îşi bazează eistenţa şi perenitatea politică pe această minciună. Ei încearcă să extindă prezumţia de nevinovăţie din instanţă în spaţiul public. Acesta este un fake news.

Share