PSD acuză PNL că ştia de la SRI de pandemie, din decembrie

Share

PSD nu putea să asigure stocuri pentru epidemia de SARS cov2, care nu exista în momentul guvernării social democrate, afirmă Partidul Social Democrat.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Ceea ce nu spune PSD este că rezervele necesare sunt de mai multe feluri (bani – PSD a lăsat vistieria la cota 0, materiale, produse – PSD a lăsat rezervele la cota 0), iar stocurile trebuie refăcute ritmic, astfel încât să fie pregătite dacă se întâmplă ceva, nu se fac cu o lună sau două înainte.

Guvernul PNL ar fi fost anunţat de SRI din Decembrie 2019 şi direct de OMS, afirmă social-democrații. Potrivit acestora, acuzele lansate de premier, „ascund însă lentoare şi ineficienţa cu care au acţionat actualii guvernanţi”.

„Ultima apariție televizată a fost un bun prilej pentru premierul izolat la Vila Lac 1, să continue meciul politic cu PSD, un meci pe care îl alimentează cu acuzaţii de tot felul, de mai bine de 3 ani.

Este un joc care i-a creat președintelui PNL o imagine de ,,antipesedist”, apreciată de marea masă a dreptei şi care i-a adus Partidului Naţional Liberal, puncte importante la ultimele două scrutinuri electorale. Aşa că, vorba lui Hagi, ,,ai, n-ai mingea, dai la poartă”, sau, în termeni politici, ,,ai, n-ai dreptate, dai vina pe PSD”!

Un obicei la care Ludovic Orban nu vrea să renunţe nici acum, când, mai importante decât fentele politice, decât văicăreala despre ,,greaua moştenire”, ar trebui să fie măsurile ferme, rapide, eficiente, care trebuie adoptate pentru blocarea pandemiei şi pentru prevenirea unei crize economice de proporţii.

Ultima acuză, lansată de premier, aceea că PSD nu a asigurat stocurile împotriva epidemiei provocate de noul coronavirurs, este cel puţin hilară, dacă este să folosim un termen mai puţin contondent.

Share