PSD a plătit presa, pentru propagandă, cu 1 milion de euro lunar

Share

AEP a dezvăluit scorurile PSD, în relaţia cu presa aservită: cam 1 milion de euro pe lună, pentru propagandă din subvenţia de la stat.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că partidele politice au cheltuit 60,42% din subvențiile de la bugetul de stat, în perioada lunilor ianuarie-iunie 2022.

Ponderea cea mai mare, în cazul PSD și PNL, au avut-o cheltuielile pentru presă și propagandă.

„Autoritatea Electorală Permanentă dorește să vă informeze că, urmare a monitorizării de către Departamentul de control, a finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale, a informațiilor referitoare la cheltuielile efectuate de către formațiunile politice, din subvențiile de la bugetul de stat, conform informațiilor deținute, precum și a celor transmise de partidele politice, în perioada ianuarie-iunie a anului 2022 au fost efectuate cheltuieli în procent de 60,42% din totalul sumelor încasate”, se arată într-un comunicat de presă, remis de AEP.

Potrivit sursei citate, în perioada lunilor ianuarie-iunie, au fost vărsate în conturile formațiunilor politice sume în valoare de 124.890.327,26 lei, reprezentând subvenții de la bugetul de stat.

„Privind structura cheltuielilor angajate din subvenția de la bugetul de stat, ponderea cea mai mare au avut-o următoarele categorii de cheltuieli: în cazul Partidului Social Democrat, cheltuielile pentru presă și propagandă au reprezentat 73,85%, iar în cazul Partidului Național Liberal acestea au reprezentat 73,80%, Partidul Mișcarea Populară a înregistrat cheltuieli pentru presă și propagandă în procent de 25,15% din totalul cheltuielilor efectuate.

Pentru Partidul Pro România, cheltuielile cu personalul și cheltuielile cu onorariile avocaților, executorilor și experților au reprezentat 44,01% fiecare.

În cazul Uniunii Salvați România, cheltuielile cu personalul au reprezentat 34,19% din totalul cheltuielilor efectuate”, se arată în comunicat.

Astfel, PSD a cheltuit pentru presă și propagandă peste 5 milioane de euro, în timp ce PNL a cheltuit peste 3,5 milioane de euro.

Share