home CORUPTIE, POLITICA PSD a funcţionat ca o structură de mafii care extorca bani

PSD a funcţionat ca o structură de mafii care extorca bani

Share

Parlamentarii PSD Dorel Căprar, Florin Tripa și Ioan Chisăliță sunt cercetați de DNA pentru mai multe fapte de corupție, între care luare de mită și abuz în serviciu.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

În același dosar, sunt cercetate alte zece persoane, dintre acestea opt fiind reținute. Este vorba despre șpăgi date la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

Ancheta a relevat și controlul politic asupra instituțiilor județene, șefii numiți în acestea având obligația de a plăti o taxă lunară la partid, raportată la importanța funcției.

De asemenea și să achite alte cheltuieli, cum ar fi cele pentru primirea unei delegații din Japonia. În plus, un inspector școlar ar fi fost demis pentru criticile aduse partidului.

Instanța a respins ieri propunerea de arestare preventivă a celor opt împricinaţi. Astfel, toate persoanele vor fi cercetate în stare de libertate. Doar pentru trei s-a instituit măsura controlului judiciar: Cristian Ilie Ispravnic, Cristian Horgea și Elisabeta Miuțescu.

Celor trei li s-a impus interdicția de a comunica ceilalți inculpați din dosar, precum și cu martorii. ”În baza art. 215 alin. 3 şi 7 C. proc. pen., atrage atenţia inculpaţilor Horgea Cristian, Miuţescu Elisabeta şi Ispravnic Cristian Ilie că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor stabilite sau de existenţă a suspiciunii rezonabile că au săvârşit o infracţiune pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală împotriva acestora, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive”, se arată în sentința pronunțată la ÎCCJ.

Judecătorul care a pronunțat sentința este Alexandra Rus, magistrat care a vrut să o achite pe Alina Bica și care a vrut să dispună și rejudecarea procesului lui Liviu Dragnea.

Share