Proteste masive în Bucureşti şi ţară organizate #Rezist

Share

O nouă serie de proteste masive este anunţată a avea loc în Bucureşti şi în ţară. Ele sunt ocazionate de ultimele decizii ale Curţii Constituţionale şi ultimele schimbări de pe scena politică.

UPDATE 22.21: Aproximativ 1.500 de oameni cântă la această oră, în faţa Curţii Constituţionale, “Deşteaptă-te, Române!”.

UPDATE 22.00: Manifetsanţii au ajuns la această oră la Piaţa Constituţiei. După ce au stat acolo 30 de minute, acum se îndreaptă spre intrarea de la CCR a Palatului Parlamentului.

UPDATE 21.55: La Sinteza SZilei, pe A3, se discută despre nenorocirile pe care le face DNA. La RTV, tocmai ce s-a terminat “România lui Cristoiu”, emisiune moderată de Letiţia Zaharia, în care se iau la rând, din perspectivăî ultrareacţionează, subiectele politice de actualitatea, cu Traian Băsescu în studio.

UPDATE 21.53: Cel mai decent este Digi24, care rostogoleşte actualitatea cu o fereastră permanentă pe manifestanţi. Rareş Bogdan, din Vox Maris, din Costineşti, discută cu 50 de primari din mediul rural, cu o agendă compet distinctă. Există o fereastră care apare din când în când cu manifestanţii.

UPDATE 21.50: Pe B1, emisiunea “Dosar de politician” a lui Silviu Mănăstire discută despre câte-n lună şin stele. Discuţia porneşte de la declaraţiile lui Adrian Ţuţuianu, despre lipsa de curaj pentru înzestrarea Armatei.

UPDATE 21.49: “Muzici şi tradiţii în Cişmigiu” – este,la acest moment, numele emisiunii transmisiune în direct de pe TVR 1. Loredana Groza cântă în Parcul Cişmigiu “Au, inima mea”. Organizator: Primăria Capitalei.

UPDATE 21.41: Un protest are loc în Piaţa Mare din Sibiu, conform HotNews. La Iaşi există de asemenea un protest antiguvernamenta.

UPDATE 21.23: Eistă un roman al lui Arkadi Nikolaevici Ostrovski, “Aşa s-a călit oţelul”. Manifestanţii sunt pe Bulevardul cu Fântâni, între Piaţa Unirii şi Piaţa Constituţiei. Afară a început ploaia. Se anunţă, până marţi dimineaţă ploi grele în Capitală.

UPDATE 21.15: La momentul trecerii pe la Piaţa ROmană, coloana avea 2.000 – 3.000 de manifestanţi, a spus un martor ocular pentru Starea Presei.

UPDATE 21.05: Coloana este pe Bd. Ghe. Magheru şi se îndreaptă, prin Piaţa Universităţii, spre Palatul Parlamentului, unde se află Parlamentul şi Curtea Constituţională.

UPDATE 20.54: În jur de 1.000 de manifestanţi s-au adunat la Piaşa Victoriei, apoi, acum circa jumătate de oră, au plecat spre Piaţa Constituţiei, adică spre Parlament şi Piaţa Constituţiei, conform HotNews, Digi24 şi Realitatea.net.

Proteste de amploare au loc acum. Alexandria protestează!

Organizatorii sunt #rezistenta, Geeks For Democracy şi Corupția ucide!. Mai jos, comunicatul prezent pe grupul de Facebook #Rezistenţa, unde se organizează manifestaţia din Bucureşti.

Proteste în Bucureşti şi alte oraşe din ţară

Duminica ne vedem cu totii la protest. Acesta este linkul din Bucuresti. Stim ca mai sunt si alte eventuri facute in tara. Cine ni se mai alatura?

#rezistenta da strigarea la #rezistenti! Daca avem linkurile evenimentelor putem trimite un update la comunicatul de presa, inca de azi!

Comunicat de presa: proteste. ÎMPREUNĂ SALVĂM ȚARA DE CORUPȚI!

Mesajul prin care am promovat marșul de protest este mai jos. Între timp putem adăuga la motive și toate “ ţopăialile fiscal-bugetare” de ieri. Joaca de-a uite pilonul 2, nu e pilonul 2 și în general pateticul spectacol la care clasa politica românească ne obligă să asistăm.

Mesajul original:

Societatea civilă reacționează din nou în urma evenimentelor din ultimele zile: deciziile revoltătoare ale Curții Constituționale, discuțiile pe tema introducerii pragului pentru abuzul în serviciu, propunerea de către PSD+ALDE a lui Mihai Tudose pentru funcția de premier, cel mai slab ministru al Guvernului Grindeanu și miniștrii desemnați în noul guvern (Carmen Dan, Petre Daea, Liviu Pop, Adrian Țuțuianu, toți considerați foarte slabi).

Marșul “Împreună salvăm țara de corupți!”

În condițiile în care, la cinci luni de la debutul celor mai ample mișcări de strada din România, corupția la nivel înalt este în continuare departe de a fi eradicată, societatea civilă se mobilizează și va participa la marșul “Împreună salvăm țara de corupți!”.

Marșul va avea loc duminică, 2 iulie 2017, începând cu ora 19.00. Ne întâlnim în Piața Victoriei, și plecăm la orele 20.00 pe traseul Piața Victoriei – Piața Romană – Piața Universității – Piața Unirii – Parlament – Curtea Constituțională a României.

Inițiativa din București a fost preluată și de alte orașe. Aveți mai jos linkurile evenimentelor de facebook găsite de noi pentru diferite orașe:

Arad: https://goo.gl/sgiob6
Galati: https://goo.gl/ubW3Yf
Bucuresti: https://goo.gl/HRh83w
Semnat : #rezistenta, Geeks For Democracy, Corupția ucide!

Vă așteptăm!
https://www.facebook.com/events/497554780597407/?acontext=%7B%22ref%22%3A%222%22%2C%22ref_dashboard_filter%22%3A%22upcoming%22%2C%22action_history%22%3A%22%5B%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22dashboard%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22main_list%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A%5B%5D%7D%5D%22%7D

Share