home POLITICA Proteste anti-Putin la Moscova. Aleksei Navalnîi a fost arestat

Proteste anti-Putin la Moscova. Aleksei Navalnîi a fost arestat

Share

La Moscova au avut loc proteste anti-Putin aşa cum nu s-a mai întâmplat de mulţi ani. Peste 500 de persoane au fost arestate, în frunte cu liderul Opoziţiei, Aleksei Navalnîi.

[vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Poliţia Rusă a arestat sute de oameni în proteste anti-Putin din întreaga ţară, de duminică. Printre cei arestaţi este şi liderul opoziţiei, Aleksei Navalnîi, organizatorul protestelor.

El a fost arestat la Moscova, unde mii de protestatari s-au adunat, pentru cea mai mare demonstraţie de proteste contra liderului rus Vladimir Putin, arată New York Times.

Proteste anti-Putin. Manifestanţii, conform legii, nu au voie să facă mitinguri statice

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Protestul din Capitală a fost un marş pe principala arteră comercială a oraşului. Aceasta pentru a evita sancţiunile legale la întrunirile statice. Marşuri similare au avut loc în 99 de oraşe din toată Rusia, de la Vladivostok la Sankt Petersburg, conform organizatorului, fundaţia anticolrupţie a lui Navalnîi.

Toate, în afară de 17, au fost declarate de către autorităţi ilegale.

Val de proteste anti-Putin

Un val de proteste anti-Putin a străbătut Rusia duminică, titrează Washington Post. Protestele sunt contra corupţiei cabinetului controlat de preşedintele Putin. O astfel de demonstraţie de forţă nu a mai fost văzută în Rusia de ani de zile. Una pe care Kremlinul a încercat în van să o prevină cu sancţiuni şi avertismente.

Prea supăraţi pentru a fi ţinuţi în lesă, protestatarii au ieşit în stradă. Poliţia a răspuns cu baricade, gaz lacrimogen şi arestări în masă în oraşe din întreaga ţară. În cursul dimineţii de duminică, poliţia, în echipament de luptă, a intervenit asupra a peste 700 de manifestanţi care protestau în centrul Moscovei.

Protestatarii au reacţionat, scandând “Ruşine! Ruşine!”.

Ilegal şi să îndemni la protest

Un bărbat protesta cu o pancartă, pe care scria “V-am găsit banii”. Pe pancartă erau arătate vase de lux şi proprietăţi imobiliare menţionate în raportul fundaţiei lui Navalnîi. Bărbatul a fost trântit la pământ şi târât pe asfalt.

Este vorba despre corupţie, toată lumea aici ştie că toţi liderii noştri politici sunt hoţi”, a spus Vitali Kerzunov. Acesta este un protestatar care a venit la Moscova de la Belgorod, de la circa 650 km în sudul capitalei. El a dorit să-şi scoată la vedere din bagaj propriul său baner de protestatar, dar nu a făcut-o, de teamă să nu fie arestat.

Vineri, un ofiţer superior al Poliţiei Ruse, Alexander Gorovoi, a avertizat că autorităţile nu îşi “sumă nici o responsabilitate asupra eventualelor consecinţe negative” pentru manifestanţi. Purtătorul de cuvânt al lui Putin a spus că chiar şi a spune altora să vină la proteste este ilegal.

Protest şi la Minsk, în Belarus, sute de arestaţi

Sute de manifestanţi au fost arestaţi sâmbătă şi la Minsk. Aici a avut loc un protest contra aşa-numitei “taxe de parazit”. Dictatoura lui Alexandr Lukaşenko impune belaruşilor care cştigă anual sub un anumit plafon financiar plata unei taxe.

Protestatarii i-au numit fascişti pe poliţiştii care au operat arestările. Sute de poliţişti au fost desfăşuraţi în Minsk, pentru a bloca accesul manifestanţilor în piaţa centrală unde ar fi trebuit să aibă loc protestul.

În apropierea pieţei, staţiile de metrou au fost închise, metodă folosită şi de Ministerul de Interne, în România, la protestele #Rezist. Anterior, poliţia a făcut raiduri la birourile Vesna-96, un grup de opoziţie. Autorităţile au reţinut 60 de activişti, care ulterior au fost eliberaţi, a informat Vesna-96.

Citeşte şi
Rareș Bogdan îi pune public 10 întrebări despre 10 august Vioricăi Dăncilă. „Pentru început, cred
Cătălin Dancu, consulul României la New York, un apropiat al lui Liviu Dragnea, ar urma
O serie de postări false este distribuită pe Facebook, cu mesajul conform căruia USR și
Ana Birchall o acuză pe Viorica Dăncilă că minte. "I-aș aduce aminte despre corespondența noastră
Procurorii DNA Ploiești cer instanțelor emiterea a încă două mandate de arestare preventivă pentru Ghiță.
Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, cererea DNA privind încuviințarea arestării preventive a deputatului Sebastian
Elena Udrea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, a decis acum câteva momente,
Mediafax? ZF? Prestigiul acestor organe (de presă) ale lui Sârbu a fost construit prin truda
Adevăratul tsunami DNA va lovi clasa politică de-abia peste şase luni: Octombrie negru "Tocmai când se
"Suntem derutaţi. Până luăm noi toată puterea şi controlăm Justiţia, ajungem la puşcărie. Aşa că
Share