home POLITICA Proteste anti-PSD au loc în aceste momente în toată ţara şi Diaspora

Proteste anti-PSD au loc în aceste momente în toată ţara şi Diaspora

Share

Proteste contra politicii antidemocratice a PSD sunt anunţate în întreaga ţară. Este vorba despre 20 de oraşe din ţară. Manifestanţii vor protesta contra intenţiilor PSD de a modifica Codul Penal în favoarea puşcăriabililor, sub sloganul “NU Legii Graţierii Şi Amnistiei“.

UPDATE 21.27: Jandarmeria, cifră oficială – 30.000 de manifestanţi au fost în Bucureşti.

UPDATE 21.20: Constituţia României – “ART. 39 Libertatea intrunirilor Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere si se pot organiza si desfăsura numai in mod pasnic, fără nici un fel de arme.”

UPDATE 20.37: ABC News – 10.000 de oameni protestează contra pla urilor Guvernului de a graţia condamnaţii.

UPDATE 20.34: Al Jazeera – România: Proteste contra propunerii de a graţia condamnaţii. Guvernul spune că acest lucru este necesar pentru a reduce numărul de condamnaţi din închisori, dar Opoziţia se manifestă contra acestei idei.

UPDATE 20.27: Digi24 dă 28.000 de manifestanţi în centrul Capitalei.

UPDATE 2020: Realitatea TV – Numărul manifestanţilor a ajuns în Bucureşti la 30.000 de oameni.

UPDATE 20.15: HotNews – “Mulţimea a plecat spre PSD, cordonul de jandarmi s-a dat la o parte în aplauzele oamenilor”.

UPDATE 20.19: Toţi protestatarii de la Piaţa Victoriei se îndreaptă spre sediul PSD din Şoseaua Kiseleff.

UPDATE 20.15: Codrin Ştefănescu, PSD, anunţă că PSD doreşte să organizeze o contramanifestaţie de susţinere a graţierii şi ameninţă că va scoate îm stradă 200.000 de persoane.

[vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

UPDATE 20.10: Protest la Alba Iulia; oamenii au ieșit în stradă nemulțumiți de proiectul de OUG privind grațierea. Zeci de persoane s-au adunat, duminică seara, la Alba Iulia, în parcul din fața Instituției Prefectului, pentru a protesta față de proiectul de ordonanță de urgență privind grațierea.

UPDATE 20.00Târgu Mureș: Câteva zeci de persoane, la un miting împotriva proiectului de ordonanță privind grațierea. Aproximativ 80 de persoane s-au adunat, duminică seară, la Ceasul cu Flori din centrul municipiului Târgu Mureș, pentru a protesta față de proiectele de ordonanță pentru modificarea Codurilor penale și grațierea unor pedepse.

UPDATE 19.58Timiș: Protest în Piața Victoriei din Timișoara.Câteva mii de timișoreni au ieșit duminică seara în stradă pentru a protesta față de modificările care ar putea fi aduse legislației penale.

UPDATE 19.57: Protest la Cluj; aproximativ 2.000 de persoane și-au arătat nemulțumirea față de proiectul grațierii. Participanții la miting au purtat pancarte pe care, printre altele, se putea citi: ”Nu amnistie, hoții la pușcărie”, ”În democrație, hoții stau la pușcărie”, ”Cu așa un avocat, poporul riscă o condamnare”, ”Legi pentru cetățeni, nu pentru politicieni”, ”PSD — nu uita, țara asta nu-i a ta”, ”Jos Ciorbea”. De asemenea, protestatarii au scandat ”Demisia”, ”Rușine, rușine, rușine să vă fie”, ”Dragnea, nu uita, va veni și vremea ta”.

UPDATE 19.56Sibiu: Aproape 3.000 de persoane la protestul față de proiectul legii grațierii.

UPDATE 19.54Argeș: Protest la Pitești față de proiectele de ordonanță privind grațierea și modificarea Codurilor penale. Mitingul autorizat s-a desfășurat în Piața ”Vasile Milea” din centrul municipiului, în fața sediului Instituției Prefectului Argeș.

UPDATE 19.54Maramureș: Protest în Baia Mare; peste 400 de persoane au ieșit în stradă. Peste 400 de persoane au protestat duminică seara, în fața Instituției Prefectului-Județul Maramureș din municipiul Baia Mare, fiind nemulțumite de o posibilă modificare a legislației penale.

UPDATE 19.53Iași: Peste 600 de persoane protestează în Piața Unirii față de proiectul privind grațierea. Aproximativ 600 de persoane protestează duminică seara în Piața Unirii din Iași, în semn de nemulțumire față de proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

UPDATE 19.52Galați: Câteva sute de persoane au protestat față de proiectele de ordonanță privind grațierea și modificarea Codului Penal. Câteva sute de persoane au protestat duminică seară pe platoul din fața Prefecturii Galați, exprimându-și dezacordul față de proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

UPDATE 19.50: Piatra Neamț – Circa 200 de persoane au protestat față de proiectul grațierii. Aproximativ 200 de persoane au protestat la Piatra Neamț, față de proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

UPDATE 19.49: La Suceava, USR a cerut autorizație pentru protestul din fața Prefecturii. Peste o sută de suceveni au protestat duminică în fața Palatului Administrativ față de proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

UPDATE 19.40: Associated Press via Washington Post – 10.000 de oameni protestează în Bucureşti cintra planurilor Guvernului de a graţia condamnaţii.

UPDATE 19.36: Conform Digi24, în centrul Capitalei în acest moment sunt 20.000 de oameni.

UPDATE 19.19: TVR  15.000 de bucureşteni în stradă. La Cluj, sunt în stradă 10.000 de manifestanţi.

UPDATE 19.15: La Giurgiu e protest anti OUG elefant, premieră. La Constanţa sunt în stradă peste 1.000 de oameni.

Proteste au fost anunţate duminică, la orele serii, în Bucuresti, Cluj, Pitesti, Piatra Neamţ, Baia Mare. Suceava, Satu Mare, Brasov, Iaşi, Constanţa, Craiova, Bacău, Sibiu, Ploieşti. Arad, Timişoara, Oradea, Alba Iulia, Beiuş, Galaţi. Alte patru demonstraţii de protest sunt anunţate în Copenhaga, Norvegia, Paris, Londra.

Acesta este un event făcut în urma declaraţiilor repetate şi semnalelor privind posibila graţiere a unor fapte de corupţie.

, spun organizatorii.

Proteste contra OUG de modificare ale Codului Penal

Aceste proteste sunt contra “schimbării unor legi fără consultarea publica sau fără a ţine cont de punctul de vedere al altor instituţii“.

Guvernul Grindeanu a încercat să adopte miercuri două ordonanţe de urgenţă menite să aducă modificări la legislaţia penală.

Vor putea fi graţiate pedepse şi dezincriminate fapte fără dezbatere publică. 2.200 de dosare DNA sunt de exemplu axate pe abuzul în serviciu, vizat de o ordonanţă. Totul fără consultarea CSM.

, explică organizatorii.

Citeşte şi
Viorica Dăncilă a discutat aproape două ore cu senatorii și deputații PSD despre moțiunea de
Viorica Dăncilă a reușit să detensioneze ședința Comitetului Executiv al PSD, la finalul discuțiilor, făcând
PSD protestează la Cotroceni pentru libertatea lui Liviu Dragnea. La trei săptămâni de la condamnarea
Senatorul PSD de Iaşi Vasile Toma susţine că partidul ar trebui să ocupe zona de
Şerban Nicolae a declarat în Senat, unde s-a dezbătut moţiunea prin care Opoziţia a cerut
Senatorul USR Mihai Goțiu a acuzat coaliția de guvernare că a încercat extinderea mandatului de
Una dintre figurile sinistre ale PSD, fostul secretar general Codrin Ștefănescu, s-a trezit noaptea cu
Viorica Dăncilă a declarat că PSD nu mai trebuie să aibă un președinte care să
Cristian Tudor Popescu compară PSD-ul cu Cernobîl: o structură de cofraj radioactiv, care își transformă
Codrin Ştefănescu, fost secretar general al PSD, le cere pesedistilor să nu uite promisiunile făcute
Share