Protest sâmbătă pentru salvarea şcolilor româneşti din Ucraina

Share

Un protest al organizațiilor din cadrul Alianței pentru Centenar va avea loc sâmbătă, în faţa Ambasadeo Ucrainei din Bucureşti. Manifestaţia este contra noii Legi a Învățământului din Ucraina.

Rusia ar putea destabiliza România dinspre Chişinău

Aceasta va conduce la desființarea școlilor românești. Protestul va avea loc sâmbătă, ora 11:00, în fața Ambasadei Ucrainei, la București, Bulevardul Aviatorilor, nr. 24.

Concomitent cu protestul din Capitală, o manifestație stradală va avea loc și la Chișinău. Aici, Blocul Unității Naționale, organizație componentă a Alianței pentru Centenar, va picheta Ambasada Ucrainei (Strada Vasile Lupu, nr. 17).

Mai jos, comunicatul integral.

Protest Salvăm școlile românești din Ucraina!

Un protest al organizațiilor din cadrul Alianței pentru Centenar la adresa noii Legi a Învățământului din Ucraina care va conduce la desființarea școlilor românești va avea loc sâmbătă, ora 11:00, în fața Ambasadei Ucrainei la București (Bulevardul Aviatorilor, nr. 24).

„Ne alăturăm demersurilor românilor din nordul Bucovinei, Ținutul Herța, Maramureșul istoric și Sudul Basarabiei și solicităm autorităților ucrainene să respecte prevederile constituționale și legislația internațională în materie de drepturi ale minorităților naționale și să revină asupra deciziei de a interzice învățământul în limba maternă.

Protest Dispare una dintre cele mai mari comunități istorice românești

Totodată, cerem Președinției României, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului pentru Românii de Pretutindeni să nu îi abandoneze pe cei aproape 500.000 de români din Ucraina. Dacă dispar școlile, dispare una dintre cele mai mari comunități istorice românești”, a declarat Mihai Nicolae, președintele Institutului „Frații Golescu” pentru românii de pretutindeni.

Concomitent cu protestul din București, o manifestație stradală va avea loc și la Chișinău, unde Blocul Unității Naționale, organizație componentă a Alianței pentru Centenar, va picheta Ambasada Ucrainei (Strada Vasile Lupu, nr. 17).

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 15 septembrie 2017

nota: intertitlurile cu roşu aparţin redacţiei StareaPresei.ro

Share