home DIVERSE Produsele cosmetice naturale continuă să fie o atracție pentru femeile atente cu ce se întrețin

Produsele cosmetice naturale continuă să fie o atracție pentru femeile atente cu ce se întrețin

Share

Produsele cosmetice, o industrie grandioasă pe întreg globul, au devenit parte din rutina oricărei femei. Lista celor necesare zilnic este destul de mare încât să facă din femei, mari consumatoare ale acestui tip de produse. Promit frumusețe întreținută, promit să le fie aliat pentru tenul perfect, astfel că produsele cosmetice par să fie nelipsite din arsenalul unei femei.

S-a observat o tendință în această industrie, aceea de a se folosi tot felul de substanțe și ingrediente mai puțin naturale. Produsele cosmetice sunt de multe ori un mix deloc natural, iar acest lucru poate afecta pe termen lung. O alternativă există deja, paralel cu aceasta fiind nișa de produse cosmetice naturale.

Ce presupune rețeta unui produs cosmetic natural

După ce lumea a auzit despre beneficiile reale ale produselor pe bază de extracte naturale, s-a tot îndreptat spre această nișă. Natural înseamnă un mix de extracte din substante naturale care să se îmbine perfect, având consistenţa potrivită, arome diferite și un efect vizibil în timp. Acțiunea acestora este una benefică tenului, părului sau trupului în general.

Atenție la ceea ce cumpărați! O mare diferență o face acreditarea acestor produse. Așadar componenta naturală, cea mai mare parte din ingredient ale acestor produse, este realmente o sursă din natură. Spre exemplu producători din această nișă recurg la specificarea clară pe etichetă – menţionând că produsele au fost testate în laboratoare de specialitate, acreditate RENAR – organism național de acreditare unic.

Branduri autohtone, pe listele marilor producători de cosmetice naturale

În România există producători de astfel de cosmetice, ceea ce nu poate fi decât o mândrie. Ar fi de ce nu și un motiv în plus pentru a le alege. Spre exemplu Nympheum îmbină cu succes conceptul de cosmetice naturale cu raportarea la nevoile publicului la ora actuală. Îngrijirea feminină în viziunea unei femei moderne implică multe grji.

Acest brand dispune de o gamă largă de cosmetice produse în România, hand-made, conform ghidului de bune practici. De la îngrijirea tenului și până la cea a părului sau cosmetice pentru piele, Nympheum practic se axează pe îngrijirea la modul general.

Ce trebuie să știe doritorii despre astfel de produse cosmetice

După ani de utilizare ale cosmeticelor clasice, o trecere la gama celor naturale constituie o mare diferență. Trebuie spus așadar că un produs cosmetic natural nu are o valabilitate foarte mare. Aceasta poate fi de câteva luni, totuși termenul este mai scurt faţă de produsele cosmetic clasice ce au uneori valabilitate de un an.

O altă diferență se referă la miros și textură. Cosmeticele naturale pot fi mai lichide sau cleioase, după caz, dar nu cât de aspectuoase sunt constituie o problemă, ci acțiunea în sine. Ca miros, acesta nu este neapărat unul neplăcut, ci diferit, cu arome mai puternice sau dimpotrivă, delicate.

Cât de sigure sunt

Un alt mare avantaj al produselor cosmetice naturale se referă la faptul că nu au la fel de multe efecte secundare negative sau reacții alergice. În funcție de particularitatea fiecărui consumator, adică ținând cont de tipul de ten, piele sau păr și de problemele întâmpinate, produsele de îngrijire naturale se aleg corespunzător. O atenție deosebită se referă și la modul de păstrare, adică faptul că recipientul este unul ce favorizează menținerea calității. Toate aceste măsuri au ca rol evitarea oxidării produsului.

Atenție: pentru a avea siguranța că sunt 100% ceea ce se spune adică naturale, eticheta produsului ar trebui să menționeze această acreditare. Urmăriți de asemenea indicațiile oferite, despre timpul maxim de folosire sau modul de păstrare. Sunt detalii care vă pot lămuri mai bine.

Nu vă orientați neapărat după preț. Acesta nu este neapărat edificator – ce e scump nu este automat de calitate și nu are legătură cu partea de conținut, cum ieftin de altfel nu înseamnă neapărat și calitate ȋndoielnică de fiecare dată. Informații despre producător se pot însă urmări, ca un plus de încredere acordat unei game de produse.

Înainte de a folosi orice tip de produs facem asocierea clară cu nevoia. Așadar nu cumpărați la întâmplare, ulterior fiind ușor de spus că nu ați anticipat efectele acelui produs.

Produsele naturale sunt cunoscute pentru aportul lor la frumusețea naturală. Sunt poate un motiv în plus pentru care ne întoarcem către natură și darurile ei.

Share